Skauti i Samostan sv. Ante pozivaju na "Dan sjećanja"

paljenje svijeća

Već četvrtu godinu za redom organiziramo Dane sjećanja na Vukovar, Škabrnju, Trusinu, Uzdol, Grabovicu, Posavinu kao i na sva mjesta gdje je stradao hrvatski vojnik, hrvatski čovjek, a takvih mjesta, na žalost, ima puno.

Cilj nam je ovaj događaj održati i pretvoriti u tradiciju koji to i postaje, a svaku godinu nas je sve više i više..

Skupa s vama uspjevamo bar na jedan dan otrgnuti od zaborava ono čega u Ljubuškom, a ni u Hercegovini, nije bilo, a čega se moramo s ponosom sjećati – naših poginulih i živih branitelja, našeg Vukovara, Uzdola, Grabovice, Trusine, Škabrnje te posebno naše Herceg-Bosne koja će vječno živjeti i reći mladima što se sve događalo tog 18.studenog.

Vjerujemo kako će u ponedjeljak naš Trg biti pun svijeća, likovnih i literalnih radova učenika osnovnih i srednjih škola, a Crkva puna naroda koji će ponosno i dostojanstveno, uza sve svakodnevne probleme, uraditi ono što je najvažnije, doći zahvaliti Bogu.

Ponedjeljak 18.11.2013.:

  • od 8:00 do 00:00 - paljenje svijeća
  • Cjelodnevna izložba likovnih i literalnih radova učenika Osnovnih i Srednjih Škola općine Ljubuški.
  • 13:00 h – začut će se zvona sa Ljubuških crkava koja će obilježiti početak predaje preostalih vukovarskih branitelja.
  • 18:00 h – sv.Misa za sve žrtve domovinskog i proteklih ratova u crkvi Sv. Kate u Ljubuškom, koju će predvodit fra Ante Marić
  • 19:00 h – procesija od crkve sv. Kate do Trga sa upaljenim svijećama
  • 19:10 h – molitva na Trgu za sve žrtve ratova kao i na žrtve koje su još uvijek zatrpane negdje na današnjem prostoru Trga.

Nakon molitve uslijedit će čitanje Vukovarskog recitala u izvedbi učenika Gimnazije Ljubuški. Poslije recitala prikazat ćemo jedan kratki filmski uradak u trajanju od svega 8 minuta kao znak i potpora svim našim braniteljima.

I ove godine Vam dajemo jedan zadatak – nitko ne smije doći sam! Povedite sa sobom bilo koga.
Pričajmo o našoj prošlosti kako je nakon nas netko ne bi ponovno proživio.

Skauti Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari