EP HZHB potpisala tromjesečni kupoprodajni ugovor s EP BiH

sastanak

Kako je i predviđeno prema ranije potpisanom dokumentu Memorandum o zajedničkim aktivnostima u Mostaru je danas odražana nova zajednička sjednica Uprava JP Elektroprivreda HZ HB i JP Elektroprivreda BiH.

Na dnevnom redu bila je analiza provedbe dosadašnjih zaključaka i rad zajedničkih stručnih timova za suradnju na pojednim područjima, kao i planiranje budućih zajedničkih aktivnosti dvaju poduzeća.

Pored ostaloga razmatrane su zajedničke aktivnosti vezane za inicijativu za pokretanje postupka pred Ustavnim sudom FBiH za ocjenu ustavnosti Zakona o vodama Hercegovačko – neretvanske županije; komentari na Zakon o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata Federacije BiH; obnovljivi izvori energije i efikasne kogeneracije; obraćanje Savezu općina i gradova Federacije BiH vezano za problematiku plaćanja naknada i dr.

Definirani prioriteti poslovne suradnje su zajednički nastup prema regulatorima i Federalnim institucijama s ciljem pronalaženja kvalitetnijih rješenja za funkcioniranje ovih elektroprivrednih poduzeća u Federaciji BiH, suradnja u oblasti trgovine električne energije, upravljanje proizvodnim objektima, kao i poboljšanje suradnje na području distribucije električne energije.

Nakon radnoga sastanka, generalni direktor i izvršna direktorica za ekonomske poslove Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić i Ivana Bunoza s generalnim direktorom i izvršnim direktorom za opskrbu i trgovinu Elektroprivrede BiH Elvedinom Grabovicom i Mirsadom Šabanovićem potpisali su danas i kupoprodajni ugovor za isporuku električne energije u narednoj godini.

rukovanje

Radi se o nedostajućoj količini el. energije potrebnoj Elektroprivredi HZHB koju bi prema potpisanom ugovoru Elektrooprivreda BiH trebala isporučiti u tromjesećnom razdoblju, od 1.7. – 30.9. 2014. godine, a njezina ukupna financijska vrijednost je cca 21.2 milijuna KM.
Čelni ljudi dviju Elektroprivreda i ovom prigodom su potvrdili spremnost za nastavkom i stalnim poboljšanjem poslovne suradnje s ciljem uspješnijega djelovanja i unapređenja međusobnih odnosa.

Sektor za odnose s javnošću

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari