Neuspješan sastanak ministrice Lončar sa sindikatima

u  uredu

Nakon punih osam mjeseci u prostorijama Ministarstva obrazovanja Zapadnohercegovačke županije održan je sastanak ministrice Helene Lončar s predstavnicima neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a, tijekom kojeg su se analizirali navodi koji su bili povod štrajku upozorenja.

Bez dogovora

Iako nije došlo do nekih konkretnih dogovora, Ferdo Musa, predsjednik neovisnog sindikata, nakon sastanka je kazao kako su zadovoljni činjenicom da su se konačno uspjeli sastati nakon toliko mjeseci.

"Ministrica nam je odgovarala na pitanja koja su u njezinoj domeni, a što se tiče financija, nije nam mogla dati nikakav odgovor. Zatražili smo novi sastanak s ministrom financija Radom Luburićem i premijerom Vlade Zdenkom Ćosićem, kako bi nam detaljno pojasnili neke točke, a kako bi mogli nastaviti pregovarati", otkrio nam je Musa detalje sastanka. Dodao je kako postoje određeni financijski problemi koji se vuku još od prošle godine, a vezani su uz dinamiku isplate plaća i ostalo.
"Ono što mi, sindikati, trenutačno tražimo jest da im premijer i ministar financija odgovore zašto ovo još nije isplaćeno te kada se to misli učiniti. Tek nakon toga možemo razgovarati o potpisivanju nekog sporazuma ili nečeg drugog za iduće razdoblje", kaže Musa, dodajući kako ih također zanima zašto im nije isplaćen regres za ovu godinu, te ostatak istog za proteklu, zašto im je plaća smanjena, zašto im kasne honorari te zašto im nije isplaćen topli obrok.

Uskoro novi sastanak?

Daljnje aktivnosti Musa nije htio iznositi, kazavši kako će se čekati sastanak s Vladom, nakon čega će se znati daljnji koraci.

Resorna ministrica Helena Lončar je kazala kako će razgovor s sindikatima prenijeti ministru financija i premijeru, te s njima dogovoriti novi sastanak. "Nastavak sjednice najavljen je za četvrtak i nakon toga ćemo usuglasiti termine da se organizira takav jedan sastanak. Kada će to biti, ja sada ne mogu reći", kazala je Lončar, također potvrdivši kako su pitanja sindikata bila većinom financijske prirode.

Ferdo Musa o sastanku za Radio Ljubuški

Poslušajte zvučni zapis izjave koju je Ferdo Musa, po sastanku s ministricom, dao za Radio Ljubuški:

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari