Poljoprivrednici: Gađat ćemo političare stajskim gnojivom!

tiskovna

Ukoliko do konca tjedna ne dobiju zaostalih 20 milijuna maraka za poticaje, poljoprivrednici će političare "gdje god ih sretnu" zalijevati svježim mlijekom, gađati rajčicama i stajskim gnojivom, jajima. Ogorčeni, zaprijetili su potpunom radikalizacijom svojih odnosa s Nerminom Nikšićem, premijerom FBiH i s ministrima koji obustavljaju isplatu poticaja za ovu godinu.

Nedžad Bićo, koordinator Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH i Udruženja poljoprivrednika u BiH, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu kazao je kako i on zna da su mediji prekjučer objavili da je isplata poticaja obustavljena zbog nekih nepravilnosti u raspodjeli.

Hitna isplata

"I ako je bilo makinacija, poljoprivredni proizvođači ne smiju trpjeti, već taj proces na čistinu trebaju izvesti tijela koja su za to dobro plaćena" – kaže Bićo. On je jučer podsjetio da je dosad na ime poticaja poljoprivrednicima isplaćeno 30 milijuna maraka, a trebalo je da se isplati 50 i do konca mjeseca još 18 milijuna maraka.
"Mi sad zahtijevamo što hitniju isplatu tih 20 milijuna. Ako se to ne dogodi do konca tjedan, radikalnije ćemo nastupati, najizravnije prema federalnom premijeru Nikšiću jer je on izravni krivac za ovo, jer je on ovo i zaustavio. Dakle, ministri odgovorni što poljoprivrednici nisu dobili poticaj dobivat će mlijeko, rajčice, jaja, stajsko gnojivo po automobilima, odijelima" – poručio je Bićo.

Ispašta poljoprivreda

On je kazao da se svi pitaju na što poljoprivrednici troše novac, a on je jučer zapitao premijera Nikšića za što je njegov ministar Zukan Helez potrošio tri milijuna maraka.
"Neki predstavnici federalne Vlade stavljaju se u ulogu bogova. Taj premijer Nikšić i njegova stranka nisu bogovi, niti vladari života i smrti u ovoj državi. Ako je imenovan ministar poljoprivrede, neka radi svoj posao, a ako ne zadovoljava uvjete, neka ga smijene. Osobno ne znam da je federalni premijer pokrenuo inicijativu da federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva više ne dodjeljuje poticaje. Kao što vidimo, političari se međusobno kolju, a ispašta poljoprivreda" – zaključio je Bićo.

H. Ibišević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari