Vera Dedić proglašena krivom za napad na Šteficu Galić

presuda

Vera Dedić(56), općinska službenica iz Ljubuškog, nepravomoćno je proglašena krivom i osuđena na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog sukoba sa Šteficom Galić(49), suprugom Neđe Galića o kojem je snimljen kontrverzni film „Neđo od Ljubuškog“, zbog kojeg je do sukoba i došlo.

Zatvorska kazna neće se provesti ako u roku od jedne godine ne napravi novo kazneno djelo.

U obrazloženju presude,koju je pročitala sutkinja Općinskog suda Ljubuški Katica Artuković, stoji da je Vera Dedić vrijeđanjem, zlostavljanjem i nasiljem prema drugom, drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozila građanski mir pri čemu je Štefica Galić lakše tjelesno ozlijeđena što je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje.

Do nesporazuma i sukoba dvije žene došlo je u večernjim satima 18.srpnja 2012. u svetištu sv. Ante Padovanskog, u dvorištu franjevačkog samostana i crkve na Humcu u Ljubuškom. Nakon što su se susrele, Vera Dedić se unijela u lice Štefici Galić i rekla joj: "Marš odavde,sramotiš ovo svetište!“, stoji u presudi. Kada joj je Štefica Galić rekla da se neće udaljiti, Vera Dedić joj je zaprijetila“Marš, da te nisam više nikad vidjela ovdje!“ i došlo je do fizičkog obračuna.

Osim uvjetne kazne, Vera Dedić je obavezna platiti Štefici Galić 600KM na ime naknade štete za uništene naočale. Presuda je prvostupanjska i na nju se mogu žaliti Vera Dedić i županijski javni tužitelj koji je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari