Razbojnici orobili i pretukli poznanika

Policija traga za dvojicom muškaraca koji su u utorak navečer ispred stambene zgrade u Ulici kralja Zvonimira u Ljubuškom sačekali i pištoljem pretukli 40-godišnjeg Tadiju I. iz Ljubuškog, od kojeg su potom otuđili veću svotu novca i ključeve od njegovog Mercedesa.

Naime, nakon što je PU Ljubuški prethodno obaviješten da je u Domu zdravlja medicinsku pomoć zatražio muškarac s ozljedama glave, nastalima udarcem tvrdim i tupim predmetom, u Dom zdravlja je upućena policijska ophodnja.

Policajci su u Domu zdravlja zatekli ozlijeđenoga te su ga ispitali. Prema njegovom iskazu, prilikom izlaska iz stana sačekala su ga dva muškarca a jedan od njih ga je više puta pištoljem udario u glavu, nakon čega su od oštećenog otuđili veću svotu novca i ključeve od motornog vozila marke Mercedes koje oštećeni koristi. Odmah je o događaju obaviješten dežurni županijski tužitelj, koji je naredio da se obavi očevid.

Kako se neslužbeno doznaje, policajci tijekom vršenja očevida nisu pronašli tragove navodnog razbojstva, što je dodatno zakompliciralo rješavanje slučaja.

Dodatni razlog za sumnju u vjerodostojnost izjave koju je oštećeni muškarac dao policajcima je njegova tvrdnja da su mu razbojnici uzeli ključeve od automobila, jer su policajci prilikom vršenja očevida ustanovili da se njegov Mercedes nalazi parkiran ispred zgrade u kojoj je navodno napadnut.

Prevezen u SKB Mostar na liječenje

Inače, oštećeni muškarac je otprije poznat ljubuškoj javnosti po svojim kriminalnim aktivnostima zbog kojih je završavao u policiji, a kako smo neslužbeno doznali, s muškarcima koje je policajcima prokazao kao napadače već se ranije sukobljavao, te postoji mogućnost da se u ovom slučaju radi o lažnom prijavljivanju.

Međutim, to opovrgavaju teške ozljede glave koje je muškarac zadobio, a zbog kojih je vozilom Hitne pomoći prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na daljnje liječenje.

Zbog istrage koja je u tijeku, i činjenice da su počinitelji navodnog razbojstva nedostupni policajcima, jučer u policiji nismo mogli saznati više detalja o ovom slučaju.

I. Herceg [Dnevni list]

FB

Audio/Video

Posljednji komentari