Počeo "predizborni" prijelazni rok

prazne stolice

Skoro u svim političkim strankama kreće kadrovsko prestrojavanje pred početak kampanje i krojenje kandidacijskih listi za državni, entitetske i županijske parlamente.

HSP BiH ovih dana intenzivno radi na konsolidaciji stranke a značajne su i aktivnosti SPP-a Živka Budimira u kojeg su već "prebjegli" neki lokalni vijećnici na području Hercegovine.

Prebjezi su također mogući na relaciji SDP BiH (Zlatko Lagumdžija) - Demokratska fronta (Željko Komšić).

Oni koji ispadnu iz igre vjerojatno će potražiti politički spas u okrilju neke druge stranke. Na lokalnoj razini, kao što je to slučaj u već spomenutim gradovima, mogu se očekivati i masovniji transferi, dok će se na razini stranačkih rukovodstava vjerojatno dogoditi samo pojedinačni prelasci.

Da će prelazni rok biti itekako dinamičan, potvrđuje podatak da je samo u dva doma federalnog Parlamenta desetak zastupnika i izaslanika koji su već istupili ili planiraju istupiti iz stranaka na čijim su listama ušli u zastupničke klupe. Neslužbeno se doznaje kako se neki od njih već nude novim strankama, a navodno su u tijeku i pregovori o cijeni prelaska. Zbog toga ne čudi informacija da nekoliko stranaka već priprema vrlo precizne predizborne ugovore o pravima i obvezama za svoje kandidate na predstojećim izborima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari