Obavijest umirovljenicima

bela

Zavod zdravstvenog osiguranja BiH obavještava umirovljenike i članove obitelji djelatnika s prebivalištem u BiH, kojima je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nositelj zdravstvenog osiguranja, kako umirovljenici i članovi obitelji djelatnika s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, a kojima je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nositelj zdravstvenog osiguranja u BiH temeljem međunarodnih ugovora imaju pravo na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja.

Riječ je o dokumentu koji će osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje omogućiti korištenje neodgodive zdravstvene zaštite u svim državama članicama Europske unije.

Kartica je za sve osiguranike besplatna. Najlakši način za odobravanje Europske kartice zdravstvenog osiguranja je unošenje podataka o OIB-u ili MBO-u putem internet aplikacije na stranici HZZO-a www.hzzo.hr na kojoj će odmah biti poslana obavijest o mjestu i vremenu podizanja kartice.

Osim putem interneta, osiguranici karticu mogu osobno zatražiti i kada ista bude izrađena preuzeti dolaskom u regionalni ured ili područnu službu HZZO-a prema adresi iz evidencije HZZO-a u zdravstvenom osiguranju.

Europska kartica zdravstvenog osiguranja važi do datuma koji je na njoj naveden, a izdavanje nove može se zatražiti 30 kalendarskih dana prije isteka važeće kartice. Ako osiguranik prestane biti zdravstveno osiguran kod Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), karticu je obvezan predati uredu ili službi HZZO-a u kojoj je karticu i preuzeo.

Na Internet stranici www.zzo.ba možete doznati više informacija o obveznom osiguranju za umirovljenike i članove obitelji djelatnika s prebivalištem u BiH kojima je HZZO nositelj zdravstvenog osiguranja.

Za dodatne informacije: Ured za Informiranje i odnose s javnošću:
e-mail : info [at] zzo.ba
Tel. : 036 355 272

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari