Barbarićevi stručnjaci Bebek, Zovak i Kvesić na novim "logičnim" pozicijama!?

panorama

Politička vlast u Ljubuškom ovih dana priprema "korjenite" promjene u javnim poduzećima. Za petak je bila zakazana sjednica OV Ljubuški, ali kako još sve nije temeljito posloženo ista je prolongirana.

Najavljene su nove političke i direktorske akvizicije, a kad vidimo način na koji se sve odvija, o kojim se imenima radi i što zapravo možemo očekivati od tog direktorskog stručnog konglomerata HDZ-a BiH onda dođemo do zaključka da se niti slova ne bi trebalo napisati.

Međutim, budućnost općine Ljubuški i njenih institucija je u pitanju, pa je javnost potrebno upoznati s političkim ništavilom u Ljubuškom, kolike su njegove dimenzije i što možemo očekivati u narednom vremenu.

Od sadašnje vlasti HDZBiH i Barbarića, koja je "demolirala" općinu i njene financije se ne može očekivati pozitivan pomak, jer ona u svoj svojoj upravljačkoj bijedi pravi, općenito gledano, još veće pogrješke.

Ivan Bebek se vraća za direktora ŠKC Ljubuški!?

Iako se njegovo imenovanje još nije obavilo, iz stranke doznajemo kako je to gotova stvar. Radojko Nižić više neće biti ravnatelj Hrvatske knjižnice Ljubuški, jer je ukazao na višestruki kriminal o ovoj maloj instituciji, a Nikica Šiljeg dolaskom Bebeka također ostaje bez direktorskog mjesta. U Športskom centru je pokazao zavidnu kvalitetu upravljanja i ovo je javno poduzeće uvijek imalo uredne financije i poslovalo je u skladu za zakonskim normama.

Ivan Bebek je savjetnik načelnika općine Nevenka Barbarića, više godina je bio na čelu knjižnice, u kojoj djelatnicama nije dao niti rješenja ni ugovore o radu. Unutar knjižnice je bio i Infoklub za kojeg se vežu mnogobrojne nezakonite radnje i, naposljetku, iz knjižnice je odnijeta računalna oprema i ostale vrijednosti.

Zatražene su istražne radnje u knjižnici, ali ministrica pravosuđa Helena Lončar i inspektorica Nada Đerek su se na to oglušile ne smatrajući da time ne poštuju zakon. One dokazuju da politika sve može! Može rušiti koliko hoće i da će njihove istražne radnje biti selektivne, jer je to valjda demokratska i zakonska pravednost! Jadno! Njihove su obveze prema zakonu jasne.

Logično se upitati pa kako se Ivan Bebek može vratiti na ovo direktorsko mjesto ili je to logika stvari kad je u pitanju korupcija i bezakonje u Ljubuškom.

Na poziv za informaciju nam se korektno javio Nikica Šiljeg i kratko je kazao da je općina prije nekoliko mjeseci donijela odluku o osnivanju novog poduzeća nadodavši: "I ja sam neslužbeno čuo Vašu informaciju, ali još ništa zvanično nisam dobio!"

Nedjeljko Zovak mijenja Bebeka na savjetničkom mjestu!?

Nedjeljko Zovak je direktor vrtića, koji je prije nekoliko godina trebao biti obnovljen novcima RH u visini 700.000 kn. Prisjetimo se domjenka u prostorijama vrtića kojem je osobno nazočio bivši ministar Dragan Primorac. Gdje je utrošen navedeni novac još ne nepoznato.
Zbog toga je nelogično imenovanje Zovka na navedenu funkciju, ili je opet dokazano da je kod nas nelogično zapravo logično.

Borba za savjetničku poziciju unutar HDZ BiH Ljubuški nije bila mala. Nju je izgleda želio i Tihomir Kvesić, politolog među vijećnicima OV Ljubuški, kad je potrebita retorička trivijalnost ili lokalno politikantstvo. Sjećam se njegovih trivijalnosti oko JKP Ljubuški, ali to je trenutačni domet lokalne politike, razina političkog ništavila i stanja u kojem se Ljubuški nalazi.

I sad se izgleda ovaj mladi stranački demagog naljutio, pa najavio ostavku na neku od brojnih funkcija koje obnaša.

Ružičasta slika, zar ne?

Iako se radi o mizernosti lokalne vlasti i politike koju provodi, javnost se mora upoznati sa stanjem, s onim što je potencijalno očekuje i razmisliti o putu kojim plovi "općinski brod".

Nemoguće je pomisliti da javnost nema svoje pozitivističko mišljenje, i da ne vidi što se zbiva, ali što god stanje duže bude ovakvo, bit će kasnije teže.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari