Inspektori u akciji

vozilo

Inspektori Porezne uprave Federacije kao i Federalne uprave za inspekcijske poslove svakodnevno se susreću s neugodnostima i problemima na terenu, a sve češće na teren ne smiju izići bez policijske pratnje. Ovih dana s njima u Hercegovini morala je ponovno raditi policija koja ih je čuvala od vlasnika kojekakvih neprijavljenih pansiona i kafića koji ne priznaju zakone.

Napadi

Iz Porezne uprave kazali su kako je 30. i 31. listopada kontrolirano 20 objekata, te da je od toga njih čak 15 zapečaćeno. Zbog rada bez odobrenja u Međugorju je zapečaćeno 11 objekata. Tijekom kontrole inspektori su zapečatili pansion “Zoka”, dok je pansion bez naziva u ulici Bijakovići b.b zbog 70 gostiju koji su koristili usluge noćenja zapečaćen u četvrtak.

Kada su inspektori završili postupak inspekcijskog nadzora i zapečatili objekt, vlasnik pansiona skinuo je naljepnice i pečat Porezne uprave, a goste ponovno vratio u pansion, čime je izvršio kazneno djelo povrede službenog pečata, kazali su iz Porezne uprave. Inspektori su o ovom kaznenom djelu obavijestili pripadnike MUP-a HNŽ-a koji su izvršili očevid na terenu.

Zbog povrede službenog pečata i skidanja naljepnica protiv vlasnika objekta bit će podnesena kaznena prijava.

U Ljubuškom je zapečaćen jedan objekt, a u Grudama dva, dok je u Širokom Brijegu zapečaćen jedan caffe bar bez naziva. Iz Porezne uprave su kazali kako su prilikom kontrole ovoga caffe bara inspektori bili izloženi verbalnim i fizičkim prijetnjama, zbog čega je kontrola završena uz asistenciju policije.

Stalne akcije

Zadnja tri dana listopada na području Federacije izvršeno je još 70 kontrola, a zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 14 objekata. Izdano je 29 prekršajnih naloga s iznosom izrečenih novčanih kazni u iznosu od 38.900 maraka. Pored konstantnog rada na terenu poreznih inspektora 20. listopada na teren je izišlo i više od 140 inspektora federalne i županijskih inspekcijskih službe koji provode akciju na suzbijaju rada na crno, kontrolu uplate plaća,odnosno prijave i uplate doprinosa za zaposlenike, te kontrolu fiskalnih sustava u Federaciji.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari