Ukraden pa pronađen službeni BMW 5 Bože Ljubića

bembač

Prije tri dana u sarajevskom naselju Breka ukraden službeni automobil koji je koristio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić.

Kako je navela Slobodna Bosna, Ljubićev automobil bio je parkiran bez ikakve zaštite, sa svom dokumentacijom unutra.

Skupocjeni BMW 5 vrijedan oko 80.000 KM Ljubiću je već bio ukraden 2011. godine, a pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, pronašli su ga u noći sa 2.7. na 3.7. 2011. pored napuštene kuće u mjestu Krivodoli, općina Pale.

Pronađen u Sokocu

Službeni automobil Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji je otuđen prije tri dana, pronađen je u četvrtak uvečer na području Sokoca i danas vraćen vlasniku.

Automobil je inače koristio Božo Ljubić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH.

Vozilo marke BMW je vraćeno bez vidljivih većih oštećenja, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

"Neki mediji objavili su da su sa ukradenim vozilom otuđeni i svi njegovi dokumenti, međutim riječ je o dezinformaciji s obzirom na to da su oni u trenutku krađe bili kod službenog vozača", navodi se u priopćenju.

Vozilo je u utorak navečer, kada je ukradeno, bilo parkirano na parkingu u sarajevskom naselju Breka, ispred zgrade u kojoj Ljubić stanuje.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto