Željko Koroman napustio Ružu Tomašić!

en face

Istaknuti pravaš iz Ljubuškog Željko Koroman, posljednjih godina Predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka, podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva i koordinatora HSP AS za BiH, te se tim povodom obratio medijima. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani...

Za one koji me nisu dovoljno upoznali, kratko ću napisati:

-u HSP sam se službeno učlanio 10. travnja 1991. ljeta gospodnjeg,

-dragovoljac sam Domovinskog rata od 15. lipnja 1991. godine...jedan sam od zapovjednika 1. dragovoljčke pukovnije "Kralj Tomislav", a potom i jedan od zapovjednika u postrojbama HVO-a, u činu bojnika,

-1996.god. se politički aktiviram, naravno kroz HSP,

-nakon neuspjelog pokušaja da isprofiliramo HSP, te nakon spoznaje kako su u vodstvo HSP RH i BIH (kao i u ostalim domoljubnim strankama) instalirani  udbaši, orjunaši i slični, ..osnovao sam Inicijalni odbor za ujedinjenje pravaša, koji je 29. listopada 2001.,u Međugorju, donio "Deklaraciju o ujedinjenju svih pravaša"...                

Okupili smo članstvo iz svih pravaških stranaka, te 2002. osnovali Hrvatski pravaški blok BiH (H P BLOK BIH),koji je već te godine ušao u Parlament FBIH...

-već 2003. godine, kao nastavak procesa okupljanja istinskih pravaša, osnivamo Hrvatsko pravaško bratstvo RH (H P BRATSTVO), kao našu sestrinsku stranku, u drugom dijelu iste nam Domovine,..

-tadašnje političke i ine okolnosti nisu dopuštale da se naš projekt okupljanja domoljuba snažnije razvije, te smo uporno i dosljedno radili koliko smo mogli, te strpljivo čekali da još neki shvate kako proces okupljanja domoljuba, prije svega pravaša, nema alternative, ako želimo zaštiti teško obnovljenu hrvatsku državu i hrvatski narod u cjelini,..

-kada se, prije četiri godine pojavio HSP AS s pričom "pravaškog kišobrana", moja malenkost, kao i svi dužnosnici i članovi H P BLOK-a BIH i H P BRATSTVA smo svesrdno podržali taj projekt,..

-osobno sam -bez imalo kalkuliranja-za ove tri i pol godine u svakom smislu dao svoj maximum,..

-kada su određene osobe iz vodstva HSP AS činile i određene pogrešne poteze, želio sam vjerovati kako su oni na tragu one "tko radi, taj i grješi "... No, već nakon sjednice Predsjedništva stranke na Korčuli 2011. godine ozbiljnije sam analizirao ponašanje i postupke određenih članova iz vodstva stranke, prije svega predsjednice Ruže Tomašić,..

-sve češće se događalo konstruirano optuživanje i šikaniranje članova i dužnosnika stranke, i to uglavnom onih koji su inzistirali na dosljednom provođenju pravaške politike, te koji se nisu "bojali" jasno izreći svoj stav,..

-nakon lokalnih izbora konačno "padaju maske", te mnogima, a i meni, koji sam još uvijek želio vjerovati kako je moguće "spasiti" ovaj projekt, postaje potpuno jasno kako Ruža Tomašić ne vodi stranku, nego zajedno s nekoliko politikanata u vodstvu stranke - samo izvršava zadaću određenih političkih i inih "centara moći ",..

-primjera radi-predsjednik HSP AS grada  Splita i član  Časnog suda stranke Ivica Vladava- Đovani iz medija saznaje kako je smijenjen sa te funkcije, te kako je na njegovo mjesto imenovan netko tko još nije ni član stranke,.. Slijedi slično postupanje i sa članicom Predsjedništva stranke za odnose s javnošću Kristinom Čuljak (jednoj od najvećih radilica u stranci, koja je besprijekorno obavljala svoj posao),..i da ne nabrajam dalje,..

-uoči tzv. Izvještajnog sabora  u Zagrebu, održanog nakon lokalnih izbora, predsjednica Tomašić mi kaže, citiram: "sada kada smo ušli u EU moramo paziti da nam ne prigovore kako se mješamo u BIH, pa je nezgodno da te dalje predstavljamo kao našeg člana Predsjedništva i koordinatora za BIH", završen citat, ..da bi neki dan u Europarlamentu farizejsko-populistički zatražila da EU zaštiti svoje građane u BIH (pretpostavljajući kako će to biti drago čuti napaćenom hrvatskom narodu u BIH)-pametnom dosta,..

-ovo je samo mali dio onoga što je kod mene otklonilo svaku sumnju kako moja malenkost i gospođa Tomašić, te nekoliko njenih "političkih švercera" nikako ne možemo biti u istoj stranci, nego nismo na istoj strani!!!

S toga,teška srca, ali čiste savjesti i s punom domoljubnom odgovornošću dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva i koordinatora HSP AS za BiH...(usput rečeno-na koje sam biran, u skladu sa Statutom stranke, na Izbornom saboru stranke 10. ožujka 2012. u Zagrebu, ako to, kao činjenica, još uvjek vrijedi)?!

Također, zbog pretvaranja HSP AS u najveći politički falsifikat u posljednih dvadesetak godina-prekidam svaku političku komunikaciju s Ružom Tomašić i najužom skupinom oko nje!!!

I na koncu...najsrdačnije pozdravljam sve članove, simpatizere i dužnosnike koji se nisu prepoznali u ovom tekstu, s vjerom kako ćemo i ubuduće surađivati u najvažnijem hrvatskom projektu - okupljanju svih istinskih domoljuba, koji jedino može osigurati sigurnu budućnost hrvatske države i hrvatskog naroda u cjelini!!!

S poštovanjem !

Željko Koroman

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari