Izaslanstva Njemačke i Hrvatske dolaze u Široki Brijeg

zgrada

Danas će u Širokom Brijegu, točnije u tvrtci FEAL, s početkom u 17 sati biti održani ovogodišnji Gospodarski razgovori. Radi se o događaju kojeg organizira predstavništvo Njemačke gospodarske komore u BiH zajedno s Veleposlanstvom SR Njemačke u BiH, a u suradnji s tvrtkama ALBA i FEAL.

"Danas ćemo ugostiti 50-ak predstavnika njemačkih tvrtki koje rade u BiH, te brojne domaće gospodarstvenike. Cilj je jačati veze između njemačkog i bh. gospodarstva, dati priliku gospodarstvenicima da sklapaju nove poslove i izlaze na tržište Europske unije" - rekli su nam organizatori ovoga događaja.

Osim brojnih gospodarstvenika, dolazak na Gospodarske razgovore najavili su predstavnici Njemačke razvojne banke KfW, njemačka veleposlanica u BiH NJ.E. Ulrike Maria Knotz, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, član Bundestaga Josip Juratović, izaslanstvo hrvatske Vlade koje predvodi zamjenik ministra obrta i poduzetništva Dražen Prost, te brojni drugi.

"Nadamo se kako će ovaj događaj pomoći ostvarivanju novih suradnji njemačkih i bh. tvrtki.Njemačka je glavni trgovinski partner Bosne i Hercegovine, ali i najveći kupac proizvoda iz BiH. Ovakvi razgovori se vode na temu novih investicija, suradnji, projekata i nadamo se kako ćemo biti uspješni u našoj misiji. Prostora za proširenje postojeće suradnje svakako ima" - zaključili su organizatori događaja.

Marko Karačić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari