Ćosić i Luburić priznali totalnu nemoć za rješavanje stanja u županiji

spavanjac

U središnjem dnevniku BHT1 jedna od udarnih tema je bilo stanje financija u ŽZH. Doznali smo da je ukupni dug županije porastao na 57 milijuna KM.

Ferdo Musa, predsjednik Sindikata srednjih škola ZHŽ, je kazao da za sadašnje stanje netko treba odgovarati i biti procesuiran, te da očekuje žurne razgovore s predstavnicima vlasti.

Vlast HDZBiH, koju su predstavljali premijer Zdenko Ćosić i ministar financija Rade Luburić imala je, pristojno rečeno, siromašan nastup.

Radoslav Luburić je, onako elokventno slab, kazao da su plaće morale biti smanjene, kako bi se "izdržala ova godina". Optužio je federalne vlasti da ne vode "puno brige o našoj županiji" i da ih zakida za PDV.

Premijer Zdenko Ćosić je napokon priznao da ministarstva i javne uprave moraju smanjiti trošenje novca za materijalna sredstva, što je uvjet za vraćanje plaća na vrijednosti s početka ove godine.

Ovo priznanje govori i da je i sam svjestan rastrošnosti svojih ministara, koje izgleda ne može kontrolirati i dovesti u realne okvire trošenja novca usklađene sa sadašnjom situacijom u županiji.

U više priloga na portalu smo objavljivali da pojedina ministarstva osobito MUP ŽZH, Skupština ZHŽ  i ostale uprave troše ogromne novce za materijalne troškove i reprezentaciju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari