Škola Marka Marulića - djeca gladna i pod ključem

djeca

Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom školska kantina još uvijek nije počela s radom. Zbog toga su pojedini roditelji izrazili negodovanje, budući da djeca ne mogu na velikom odmoru izići iz dvorišta škole i nemaju tu mogućnost da sebi kupe nešto za jesti. Ravnatelj ove škole Davorin Medić strogo je djeci zabranio izlazak izvan školskog dvorišta za vrijeme velikog i malog odmora. Djeca su doslovce zaključana od početka do kraja nastave u obje smjene. Mnogim roditeljima to nikako ne odgovara, pa smo kontaktirali Ministarstvo obrazovanja kulture i sporta ZHŽ-a kako bismo doznali ima li ravnatelj Medić pravo na uvođenje ovakvih mjera. Mario Mikulić, savjetnik ministrice obrazovanja Helene Lončar, kazao je kako svaki ravnatelj individualno ima pravo odlučiti što bi najbolje bilo za djecu te škole, pa tako i ravnatelj Medić.

Ne radi po pravilima

“Siguran sam da je ravnatelj Medić takvu odluku donio zbog mjera zaštite djece”, istaknuo je Mikulić.

Po njemu, kako je nadalje dodao, ova mjera i nije tako loša jer su djeca na neki način zaštićena. Na pitanje o školskoj kantini koja je od ove školske godine u ovoj školi  privremeno i zatvorena jer, prema nekima, ne radi po pravilima, odnosno njezino poslovanje je nezakonito, Mikulić nam je odgovorio da je za školske kantine zadužena općina te da se na Općinsko vijeće po tom pitanju može poslati službeni dopis od roditelja.

Međutim, roditelji djece koja idu u ovu školu mišljenja su da u ovoj školskoj godini taj problem neće biti riješen. Početkom listopada u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom ponovno je poništen natječaj za školske kantine. Ovoga puta na natječaj su se javila dva ponuđača, što je okarakterizirano kao nedovoljan broj ponuda.

Medić: To nije moj posao

Ravnatelj škole Davorin Medić u jednoj od prijašnjih izjava za naš list na tu temu i nije htio puno toga za reći. Kazao je kako to nije njegov posao, odnosno nigdje ne piše da on kao ravnatelj treba organizirati prehranu učenika u školi.

“Da ja to trebam odraditi, školska kuhinja bi bila najbolja na svijetu. Tko me god poznaje, zna da bi to bilo tako, jer ja želim dobro ovoj školi”, kratko je tada  komentirao Medić.

Isto tako na naš upit tko će odgovarati za godine nezakonitog rada kantine, Medić nije htio reći svoje mišljenje. Po svemu sudeći, roditeljima ne preostaje ništa drugo nego ponovno kucati na vrata općine i tražiti ponovno otvaranje školske kantine. 

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari