Poticaji poljoprivednicima: 80 maraka po dulumu

Poticaji za primarnu poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu poljoprivrednicima u Zapadnohercegovačkoj županiji trebali bi biti isplaćeni u ovom tjednu, kazao je Žarko Karačić, ministar gospodarstva ZHŽ-a.

“Prošli tjedan je bio zadnji rok za podnošenje dokumentacije za poticaje za prošlu godinu svima koji to nisu stigli obaviti na vrijeme, trenutačno je u tijeku obrada dokumentacije nakon čega će se krenuti s isplatom”, ističe Karačić.

Za poticaje 7 milijuna

Dodaje kako bi nakon isplate poticaja za 2008. uslijedila isplata poticaja poljoprivrednicima za tekuću godinu.

“Iako još uvijek nije na Vladi donesena odluka o visini i raspodijeli poticaja za ovu godinu, mislim da se s isplatom istih neće oduljiti kao prošle godine, te da ćemo to uspjeti završiti do kraja idućeg mjeseca”, kazao je Karačić.

Valja spomenuti kako je Vlada ZHŽ-a iz ovogodišnjeg proračuna izdvojila 7 milijuna maraka za poticaje u gospodarstvu kako bi se u što većoj mjeri smanjile posljedice recesije, te pomoglo gospodarstvenicima koji zapadnu u krizu. Iz ovih sredstava trebali bi biti isplaćeni i poticaji za prehrambenu proizvodnju što prošle godine, unatoč odluci Vlade, nisu podržali zastupnici u Skupštini ZHŽ-a.

Spriječeni prosvjedi

Podsjetimo, budući da je Vlada Zapadnohercegovačke županije prošle godine kasnila s isplatom poticaja za poljoprivrednu proizvodnju Udruga poljoprivrednika u BiH je u više navrata najavljivala prosvjede, te je resorni ministar obećao isplatu nakon usvajanja proračuna za ovu godinu. Kao što je rečeno u odluci koju je Vlada donijela prošle godine, a koja se odnosila na isplatu poticaja svaki poljoprivrednik će po dulumu za zasađeno povrće dobiti 80 maraka poticaja.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari