HSP traži ostavku Vlade ŽZH i daje potporu prosvjetarima i policiji

sastanak

Jučer je u Mostaru u središnjim prostorijama stranke održana Treća sjednica Povjerenstva Hrvatske stranke prava BiH za Županiju Zapadnohercegovačku. Sjednicom je presjedao Stanko Primorac Ćane povjerenik HSP-a BiH za Županiju Zapadnohercegovačku.

Na sjednici su bili nazočni svi povjerenici podružnica, a to su: Viktor Kvesić za Široki Brijeg, Ante Zorić za Grude, Ivica Milićević za Ljubuški, te Blago Petric za Posušje. Sjednici je bio nazočnim i glavni tajnik stranke Petar Milić.

Po Statutu HSP-a BiH temeljna zadaća županijskoga povjerenstva je organizirati županijski zbor. Nakon izvješća povjerenika za sve četiri podružnice jednoglasno je konstatirano kako su aktivnosti u svim podružnicama na zadovoljavajućoj razini i kako će se zborovi u svim podružnicama organizirati do kraja mjeseca studenoga. Nakon toga će se organizirati Zbor Županije Zapadnohercegovačke.

Pored navedenoga na sjednici je bilo govora o katastrofalnoj gospodarsko socijalnoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Jednoglasno je podržano izvješće zastupnika HSP-a BiH Viktora Kvesića i Branka Čorluke u svezi rada županijske Vlade i Skupštine.

HSP BiH daje potporu prosvjetnim i djelatnicima MUP-a kao i svim ostalim korisnicima proračuna kojima je ova Vlada smanjila plaće. S toga, a zbog nesposobnosti i nerada tražimo da Vlada Županije Zapadnohercegovačke žurno podnese ostavku.

HSP BiH ima moralno pravo na ovaj zahtjev, budući je županijska vlada Zvonke Jurišića za vrijeme svojega djelovanja kao pravična i socijalno osjetljiva vlada za skoro 40 posto povećala plaće korisnicima proračuna.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari