Poddionica Zvirovići-Kravica uskoro spaja autoceste BiH i RH

radovi

Radovi na poddionici Zvirovići-Kravica na Koridoru Vc u punom su jeku. Topla jesen i sunčani dani poslužili su izvrsno radnicima koji ulažu maksimalne napore kako bi radovi bili gotovi u skladu sa rokovima. Poddionica Zvirovići-Kravica dio je dionice Počitelj - Bijača, a obuhvaća dio trase autoceste od Zvirovića, tj. čvorišta Međugorje, do granice s Republikom Hrvatskom.

Prolazi sjevernom padinom Zvirovića i kod mjesta Donji Studenci prelazi široku dolinu Studenčice, nakon čega nastavlja sjevernim padinama doline rijeke Trebižat koju prelazi kod mjesta Vranješ gdje je dolina rijeke najuža. Dalje, do granice s Hrvatskom, nastavlja brežuljkastim predjelom Zvirići. Široku dolinu rijeke Studenčice na visini od oko 90 m od tla trasa autoceste prelazi mostom Studenčica.

Autocesta je projektirana za puni profil, pa je most Studenčica projektiran kao dvojna građevina, tj. za svaki smjer autoceste posebna građevina, duljina im je 590 m. Ukupna širina svakog pojedinog mosta zajedno s ogradama iznosi 12,42 m.

Kako smo doznali od Antonija Križanca, predstavnika JP Autoceste Federacije BiH, radovi teku planiranom dinamikom.

"Najveći obim radova trenutno se izvodi na mostovima Studenčica i Trebižat, vijaduktu Pavlovići, tunelu Bijela Vlaka i čvorištu Međugorje-Zvirovići. Za tri tjedna planira se spajanje prvog raspona na mostu Studenčica, kao i spajanje desnog mosta Pavlovići na rasponsku konstrukciju. Vrijeme nas odlično služi, temperature su visoke i nema padalina, tako da nemamo nikakvih problema s odvijanjem radova, pa sam uvjeren da neće biti probijanja rokova", istaknuo je Križanac.

bljesak.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari