Održano predavanje o zapošljavanju osoba s invaliditetom

predavanje

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom jučer je upriličeno predavanje o temi zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom, a predavač je bio Vinko Jerinić, rukovoditelj sektora provedbe i monitoringa u fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tijekom iznošenja mnogih podataka i korisnih informacija, Jerinić je naglasio koje su to dužnosti poslodavca kada je u pitanju zapošljavanje osoba s invaliditetom, zatim kakve olakšice dobiva ukoliko to učini, te je detaljno opisao kako se osobe s invaliditetom mogu same zaposliti.

"Samozapošljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom danas je pozitivna pojava u državi, ali i u široj regiji, a na taj se način takve osobe, kroz tržište rada, zapošljavaju, omogućava im se život u zajednici, odnosno nisu u izolaciji", kazao je Jerinić, dodajući kako je ovo predavanje održano na inicijativu ljubuškog načelnika Nevenka Barbarića i resornog federalnog ministra Vjekoslava Čambera, jer je cilj bio da se ljubuška javnost upozna s ciljevima i aktivnostima fonda, preko kojega su mnoge osobe s invaliditetom pronašle posao.

Dobar dio jučerašnjeg predavanja odnosio se na upoznavanje poslodavaca s njihovim obvezama i olakšicama, a Jerinić je istaknuo kako im je u svakom slučaju bolje poštovati zakon i na šesnaest zaposlenika zaposliti jednu osobu s invaliditetom nego plaćati 'penale'.

Isto tako, Jerinić je pozvao sve zainteresirane da se obrate na adresu fonda kako bi dobili sve potrebne informacije i smjernice za što kvalitetniju prijavu na javne pozive i ostale oblike sufinanciranja.

Z. Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari