Čudesni Alilović uništio Zagreb CO

obrana

U nedjelju je zagrebačka Arena imala mađarski štih. Bogati i igrački moćni Veszprem je u 4. kolu skupine A rukometne Lige prvaka igrajući u ritmu čardaša ostavio Croatiji osiguranju Zagrebu uvjerljiv i težak 22:33 poraz. Tako su mađarski rukometaši došli u društvo RN Löwena, HSV-a i Barcelone koji su također rekordno, s 33 gola, napunili mrežu zagrebaša na gostovanju.

"Mirko, Mirko"

Mađari su dobili i navijački dvoboj. Stiglo ih je 1200, napunili su tri sektora na jugu Arene, svi u crvenim dresovima, s bubnjevima, trubama... Nisu prestali navijati ni nakon utakmice tijekom koje su držali visok ritam podrške svojim miljenicima. Bili su glasniji od osam tisuća domaćih, često ih nije nadglasala ni glazba s razglasa. "Nitko nema takve navijače, nadglasali su cijelu Arenu, hvala im. Kako rastu naše ambicije, tako su oni sve više uz nas" - pričao je nakon dvoboja Mirko Alilović dok se s tribina orilo: "Mirko, Mirko". Hrvatski reprezentativac bio je igrač utakmice, skupio je 21 obranu. Branio je zicere, branio je udarce izvana, sedmerce... Branio je sve! "Vrhunska je bila naša 6-0 obrana, žustra, s puno izlazaka i kontakta. To mi je pomoglo da dobro uđem u utakmicu" - kaže Mirko.

Bilo je previše respekta

"Mirko je bio čudesan" - ustvrdio je njegov trener Carlos Ortega. "Da, on je bio ključ. Kod mojih je igrača bilo previše respekta prema njemu. Jer, dobro znaju tko je Mirko. Veszpremova obrana za nas je bila neprobojna" - zaključio je trener zagrebaša Boris Dvoršek.

Poredak skupine A:

  1. Veszprem 8 (+42),
  2. RN Löwen 5 (+16),
  3. Celje 4 (+4),
  4. CO Zagreb 4 (+2),
  5. Motor 3 (-19),
  6. St. Peterburg bez bodova (-45).
Zvonimir Vukelić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari