Skupština ZHŽ se raspada!?

ljubuski.info

Današnja neuspjela sjednica Skupštine ZHŽ pravi je pokazatelj slabosti i političke bijede sadašnje vlasti HDZ BiH i HDZ1990, neznanja i neodgovornosti ministara i zastupnika iz vladajuće većine, koji su očito izgubili politički kompas i sunovraćuju u ambis zakonodavnu i izvršnu vlast i to godinu dana prije izbora.

Vlada i zastupnici zapravo ne znaju čemu služe, vide da ne uspijevaju, nemoćni srljaju i tako čine nepopravljivu štetu općinama i županiji.

Rezultat nesposobnosti je katastrofalno kadroviranje unatrag nekoliko godina, sijanje društvenog defetizma i usiljeno zastrašivanje naroda, koji jadan uplašen od «srpske i muslimanske prijetnje» glas daje lažnim braniteljima hrvatskih interesa  i nesposobnim osobama u funkciji vođenja lokalne i šire zajednice i njenih institucija.

Svi zakoni povučeni

Svi zakoni, koji su se našli na dnevnom redu su povučeni i razmatrati će se na nekoj sljedećoj sjednici, a kako smo imalo uvid u njih, radi se o više-manje pravnoj nakaradi od zakona. Neki od njih su se radili čak tri godine.

Tako se među prvima trebao naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji tijela uprave u županiji zapadnohercegovačkoj. Predlagač je Ministarstvo pravosuđa i uprave na čijem je čelu ministrica Borka Herceg - Lukenda.

Nacrt je pravna lakrdija i njime se želi «pojednostaviti» utrpavanje neiskusnih kadrova u tijela uprave po sili političke stranke. Nije u skladu sa zakonima na višim razinama i ostavlja mogućnost pravne nedorečenosti, koja ima za cilj političku i građansku diskriminaciju prilikom zapošljavanja.

Politika jednom mora shvatiti da pravosuđe, pravo i zakoni nisu u službi političarenja, već da imaju zadatak izgradnje pravednog i zakonitog sustava u tijelima uprave, koji će graditi društvo i njegove resurse. Ali to kod nas nije tako, jer na pozicijama sjede nekompetentne osobe.

Sukob unutar HDZ BiH - Ljubuški protiv ostalih

Unutar zastupnika HDZ BiH traje tihi sukob na relaciji Ljubuški kontra ostalih općina u županiji. To se vidjelo danas prilikom glasovanja oko dnevnog reda Skupštine. Ljubušaci su sticani kao mala djeca i kako ostali kažu došli su sa zadatkom bojkota ostalih zastupnika iz svoje stranke HDZ BiH.

Izlazaka za govornicu nije bilo, ali ostali govore kako iza svega stoji načelnik naše općine Nevenko Barbarić, te da je u pitanju «neosjetljivost» županije za probleme Ljubuškog, kome nedostaju milijuni KM u proračunu.

Već početkom godine Barbarić je planirao dobiti 900.000 KM sa razine županije. Općina Ljubuški je pred financijskom blokadom, a županija je na rubu.

O sukobu će se razmotati sljedeća priča, koja stiže iz redova HDZBiH, a objaviti ćemo je narednih dana.

Nikom ne cvjetaju ruže, a predsjedniku Skupštine Mišetiću - Sovi neće preostati ništa osim da upali fenjer i pobjedonosno kaže: «Uspjeli smo vratiti sjaj našoj napaćenoj županiji, ostalo je barem malo petrulja da zapalimo fitilj!» Ali prvo bi on trebao kazati zašto Skupšina ne radi kvalitetno i kuda ide novac kojeg se troši ne samo za reprezentaciju, već i za ostale (ne)potrebe. Gdje je odgovornost za nefunkcioniranje vlasti?

Skupština Županije ne funkcionira zbog slabe Vlade i neodgovorne politike, koja izbjegava sučeljavanje sa problemima društva ili točnije HDZ BiH ne bi diskutirao o ničemu zbog čega bi bio s razlogom kritiziran.

I u tome je trenutačno sva njegova snaga, u destrukciji i sakrivanju vlastite nemoći i nesposobnosti njegovih ministara i ostalih kadrova.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari