SPP: Uprava EP HZHB zbog Aluminija treba podnijeti ostavke

sjednica

Stranka pravde i povjerenja (SPP) smatra da je Aluminij d.d. Mostar strateško poduzeće za razvoj aluminijskog metalnog sektora i Hercegovine kao aluminijske regije, te da najnoviji neposlovni potez koji se ogledaju u nemogućnosti dogovaranja oko daljnjeg rada i proizvodnje u Aluminiju, treba rezultirati, ako iz bilo kojih drugih razloga onda onih moralni, da Uprava Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne stavi svoj mandat na raspolaganje, stoji u reagiranju iz te stranke.

"U vrijeme ekonomske krize i pada gospodarske moći i gubitka radnih mjesta, uvjetovanje jednog ovako važnog poduzeća od kojega žive desetci tisuća građana Mostara i cijele regije Hercegovina, krajnje je politički kratkovidno, nedopustivo i poslovno apsurdno.
Aluminij d.d. Mostar je brend ne samo Mostara i Hercegovine nego i cijele BiH, te sinonim oporavka od rata, dizanja iz pepela porušene tvornice koja je totalno bila devastirana i opljačkana od srpsko-crnogorskog agresora. Vlastitim snagama i malom investicijom Hrvatske vlade preko Tvornice lakih metala iz Šibenika, uspješno je podignuta proizvodnja, a posljednjom modernizacijom modernizirana je i povećana proizvodnja i efikasnost. U vremenu visoke cijene električne energije i krize kao i brojnih drugih problema u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, posebice lošeg izvoza i velikog deficita u robnim razmjenama sa inozemstvom, naprosto ne smije biti niti govora o gašenju Aluminija d.d. Mostar.

Osim donacija i kreditnih sredstva, Aluminij je jedno od rijetkih poduzeća koje izvozi i donosi svježi kapital u BiH, dok svi ostali rade sa postojećim i svakim danom sve manjim proračunskim sredstvima.
SPP smatra da Uprava Elektroprivrede HZ H-B ne smije sama donositi ovako velike i strateške odluke o gašenju Aluminija, preko blokiranja njihovih bankovnih računa ili stečaja, nego zajednički sjesti sa Upravom Aluminija i pronaći rješenje, uz pomoć i resornog ministarstva i Vlade FBiH", stoji u reagiranju iz SPP-a kojeg potpisuje mr. Željko Asić, dopredsjednik stranke.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari