Rašić: "Dječja škola nogometa je začetak sportske gimnazije!"

djeca trening

Miroslav Rašić, osnivač i vlasnik Dnevnog lista, jedine dnevne novine na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini, koja svoje sjedište ima u Mostaru i Sarajevu, te idejni vođa mnogih uspješnih projekata, između ostalog je odlučio ruku spasa pružiti i Nogometnom klubu Sloga, te ga svojim umijećem, kontaktima i poznanstvima vratiti na tron gdje mu je i mjesto u bh. nogometu.

U razgovoru s Rašićem doznali smo kako je se rodila ideja o pokretanju regionalne dječje škole nogometa, koja okuplja velik broj polaznika iz cijele regije, ali i detalje o ostalim projektima koji će se uskoro realizirati.

Kako se došlo na ideju organiziranja dječje škole nogometa?

- Dječja škola nogometa je začetak sportske gimnazije. Činjenica je da ova škola ima svoju budućnost, a pravo da tako mislim su roditelji i djeca koji su se odazvali upisu, pa sada imamo oko 220 polaznika. Da škola ma svoju budućnost, potvrđuju i vrhunski treneri i stručnjaci iz ove oblasti, a moram ih poimence navesti, Mario Tot, voditelj škole i trener, Romeo Šapina, Enver Jakirović, Tomislav Raguž i Mario Svaguša. Škola radi besplatno, a slogan pod kojim radimo je: 'Naši sponzori brinu o našoj djeci'.      

Što je s projektom sportske gimnazije?

- Ideja o sportskoj gimnaziji se rodila prije deset godina iz mog razgovora s dr. prof. Marinom Ćorlukom. Budući da se na našim prostorima rađaju vrhunski sportaši, htjeli smo već tada organizirati školu u kojoj bi sport imao prednost, kao i strani jezici u odnosu na druge predmete. Izgleda da je moralo proći toliko vremena, no raduje me to što se krenulo u tom pravcu, pravcu realizacije ovog projekta.

Kako ste zadovoljni prvim timom NK Sloga?

- Što se tiče prvog tima, moram naglasiti da imamo 29 igrača te da su oni cjelina koja nije vezana za regionalnu dječju školu nogometa. Od njih se očekuje maksimalna ozbiljnost u radu, kao i kolegijalnost u međusobnim odnosima. Nedavno sam dao izjavu da ćemo istupiti s prvim timom iz natjecanja, ali je moja izjava krivo protumačena u javnosti. Ona se poklopila s gubitkom prve utakmice od Nogometnog kluba Posušje rezultatom 1:0. Međutim, moja izjava je bila usmjerena Izvršnom odboru i Nogometnom savezu, koji je zasjedao te gdje je određena gospoda sebi uzela za pravo blatiti NK Sloga i njegovu regionalnu dječju školu nogometa, koja, ponavljam, ima 220 polaznika, a spomenuta gospoda u svom mjestu stanovanja nemaju toliko stanovnika.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari