Bagarić: "Gospodarstvu dali 577 KM, a strankama 300.000 KM"

panorama

Na inicijativu mladoga duvanjskoga poduzetnika i povratnika iz Njemačke Marka Bagarića proteklog je vikenda u Tomislavgradu održan inicijativni skup za osnivanje nove političke stranke.

Sjedište stranke bit će Hercebosanskoj županiji (HBŽ), a o njezinu nazivu odlučit će tijela stranke koja će biti imenovana na skorašnjoj osnivačkoj skupštini, kazao je Bagarić u izjavi za FENA-u.

Kao razlog za ulazak na političku scenu Bagarić je naveo trenutno stanje u Hercegbosanskoj županiji, za koje je kazao da je katastrofalno.

"Ova županija umjesto da bude motor razvoja cijele regije, ona je županija slučaj", kazao je Bagarić, dodavši da je glavni uzrok cijele ove priče to što svim političkim čimbenicima s područja HBŽ-a upravljaju drugi, odnosno sve političke stranke iz Hercegbosanske županije imaju središnjice po drugim županijama, gdje se i odlazi po mišljenje.

Bagarić je istaknuo kako HBŽ raspolaže zavidnim prirodnim resursima, kao što su šuma, voda, vjetar i ugljen, te da uz veću brigu o tim resursima i brži razvoj poljoprivrede, stočarstva i industrije, HBŽ može relativno brzo izaći iz krize.

Koliko su u HBŽ-u vodi računa o razvoju industrije, Bagarić je ilustrirao jednim primjerom.

"Za prošlu godinu poticaji iz proračuna planirani za industriju iznosili 25 000 maraka, a u tu svrhu uplaćeno je svega 577 maraka. S druge strane, planirani poticaji za rad političkih stranaka iznosili su 300 000 maraka, i u cijelosti su uplaćeni strankama", kazao je Bagarić.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari