Nagrade iz dalekog Japana za osnovnoškolce

Veliko zadovoljstvo i ugodno iznenađenje vladaju u OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Humcu u Ljubuškom.

Njihovim učenicima i školi stigla su priznanja iz dalekog Japana. Glavni slavljenici su troje učenika, Mila Matijašević učenica VIIb, Ivan Skoko iz VId i Marijan Dodig, koji je ljetos sa obitelji odselio u Kanadu, te njihova učiteljica likovne kulture, prof. Marija Dedić.

Oni su sudjelovali i osvojili nagrade na XI. Međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti u gradu Nariti u Japanu, a tema je bila krumpir u povodu proglašenja 2008. godine Međunarodnom godinom krumpira, koju je proglasio UN. Prošle godine pravili su svoja mala umjetnička djela od krumpira i kad je bilo gotovo fotografije radova poslali u Japan, a prije nekoliko dana stigle su nagrade.

Od krumpira sam napravila jednu figuru i oko nje stavila neke proizvode koji se mogu dobiti od krumpira, čips, krumpirići i drugo, zatim vino, pivo, osobe od krumpira... Na dodjeli nagrada u Zagrebu bila sam jako sretna i uzbuđena. I dosad sam sudjelovala na natjecanjima, ali ovo mi je prva osvojena nagrada - kaže Mila Matijašević.

sa učenicima

Nagrađeni rad Mile Matijašević

Ja sam sudjelovao radom od krumpira na podlozi od stiropora koji se zove "Stonehedge". Nisam očekivao da ću osvojiti nagradu, u Zagrebu je bilo prekrasno. Tata mi je kipar, kad sam bio mali pomagao sam mu dok je pravio skulpture od gline, a sada je on meni pomogao savjetom, vidio je neke nepravilnosti pa sam ih ispravio - kaže Ivan Skoko. Njegov tata Stjepan poznati je akademski kipar.

sa učenicima

Nagrađeni rad Ivana Skoke

Veoma zadovoljna je prof. Marija Dedić, koja je uputila i vodila učenike u radu, predložila im nekoliko mogućnosti i asocijacija što bi se moglo napraviti.

Svakako da smo se iznenadili jer ipak je to međunarodna izložba i velik je broj radova i sudionika - rekla je prof. Marija Dedić.

Mila je dobila posebno, zlatno, priznanje pod nazivom "cvijet u razvoju", Ivan je dobio četiri priznanja za četiri snimke svoga rada iz različitih kutova, jedno je dodijeljeno Marijanu Dodigu, a jedno je pripalo školi. Svečano uručenje bilo je u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu, preko kojeg su poslali svoje radove, a nazočili su i predstavnici japanskog Veleposlanstva.

Ravnatelj Penava: Ponosni smo

Itekako smo ponosni na naše učenike i njihovu profesoricu Mariju Dedić. Učenicima smo odali priznanje cijele škole putem oglasa, organizirali smo im odlazak u Zagreb, vidjeli su metropolu i bili među prvima. Svakako, nastojat ću na prikladan način nagraditi profesoricu Mariju. Marijanu Dodigu, koji je u Kanadi, napisao sam pismo u ime svih djelatnika i učenika škole, zahvalio se i poslao mu njegovo priznanje i jednu brošuru s izložbe.

sa učenicima

Ravnatelj škole Ivan Penava sa svojim nagrađenim učenicima Milom i Ivanom

Ivan Kaleb [Večernji list]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari