Uređenje crkvenog dvorišta u župi Studenci

bager

Tijekom ljetnih mjeseci nastojali smo malko urediti crkveno dvorište sa istočne strane, tj. od zvonika prema istočnom izlazu. Udarili smo kameni zid od 40 metara i visine od pola metra od istočne kapije prema zvoniku ispod stijena koje se sa sjevera strmo spuštaju u crkveno dvorište.

Također smo i udarili lijepi kameni krug oko drveta u dvorištu, te u njegovoj hladovini napravili kameni stol sa šest kamenih stolica. Nije to samo za ukras, nego tu mogu i vjernici prije ili poslije Mise sjesti, porazgovarati i otpočinuti. Prostor iznad kamenog zida ispunili smo zemljom, posijali travu, posadili lavandu i ukrasne zelene busene. Tako nam je dvorište sa istočne strane crkve dobilo novi, puno ljepši izgled, a župna crkva Presvetoga Srca Isusova poprimila ljepši i ugodniji okoliš.

U dogovoru sa Antom Musom iz firme "Raspudić" radove u kamenu, tj. zidanja zidova, kruga oko drveta i kamenog stola radio je stručnjak Mate Jurković sa Zvirića ("Kamen Jurković") sa svojim suradnicima i pomoćnicima: Denisom Primorcem, Ivicom Ivankovićem, Ivanom Peharom i Antoniom Miličevićem. Utovar i uređivanje zemlje, tj. radove s kamionom i bagerom obavili su Martin Raspudić i Ante Bazina. Voditelj i koordinator župnog okoliša, naš Ante Mihaljević, brinuo se da sve izgleda baš onako kako treba i da se cjelokupan izgled pravilno ukomponira, dok je naš Dominik Dugandžić, stručnjak za elektro i vodo instalacije, te župni "haus majstor" vodio brigu oko dovode vode ugradnje prskalica na novosagrađene dvorišne površine. Naš župljanin Rade Jelčić poklonio je župi 8 cvjetnih drveta (lagostremia), lavandu i zelene busene. Njemu, kao i svim koji su radili na uljepšavanju i uređenju našeg crkvenog dvorišta iskreno zahvaljujemo i molimo Božji blagoslov na njih i njihove obitelji.

uređenje
uređenje
uređenje
don Ivo Šutalo [ Župnik župe Studenci ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari