Knjižnica Ljubuški: Bez inspekcijskog nadzora u cilju prikrivanja kriminala?

novac

Prosvjetna inspektorica Nada Đerek izgleda nema namjeru izvršiti zakonom obveznu zadaću inspekcijskog nadzora u Hrvatskoj knjižnici Ljubuški. U razgovoru ona još jedanputa, želi "opravdati" svoje neobavljanje radnih obveza, kako sama kaže, nenadležnošću Prosvjetne inspekcije nad radom knjižnica, a potom i nedobivanjem naloga od strane ministrice Helene Lončar.

Tako ispada da ministrica Lončar sprječava inspektoricu u obavljanju svojih zadaća i ispravljanja nepravilnosti u radu obrazovnih ustanova i drugih javnih institucija, koje su pod nadležnošću Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Ovim se kriminal postavlja na kriminal, a pravnici veoma dobro znaju što prema Zakonu o kaznenom postupku znači sprječavanje u radu i neobavljanje zakonom predviđenih poslova.

U Inspektoratu županije ŽZH su jasni, za nadzor u Hrvataskoj knjižnici Ljubuški, prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji nadležna je Prosvjetna inspekcija, a tako doslovno i stoji. 

Koga štite inspektorica Nada Đerek, bivša profesorica, i njena sugrađanka Helena Lončar, također prosvjetna djelatnica?

Izgleda da su dječija okupljališta, školske ustanove i njima potrebne javne institucije leglo kriminala, kojeg prosvjetni djelatnici iz moralnih i zakonskih razloga ne smiju štititi.

U školama i školskim zbornicama, te ministarstvu buja bezakonje a rad ministrice Lončar je razorio školstvo i obrazovanje u ŽZH.

Kako smo informirani, zbog nepostupanja prema zahtjevu za inspekcijski nadzor zakonski će reagirati nadležne službe i institucije.

Uz sve ovo trebamo nadodati da Ministarstvo financija na čelu sa ljubušakom Radom Luburićem već godinu dana ne uplaćuje iz proračuna sredstva za rad knjižnice u visini 1.500 KM mjesečno, kako bi mogli uredno isplaćivati plaće. Doista vlast ruši umjesto da gradi.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto