Božo Ljubić operiran u Njemačkoj

poza

Praksa liječenja u inozemstvu, koju su i do sada imali bh. političari, nastavlja se i najnovijim odlaskom Sulejmana Tihića u Heidelberg, te Bože Ljubića u Essen.

Naime, osim Sulejmana Tihića koji je hitno otputovao u sveučilišnu bolnicu u Heidelbergu u Njemačkoj zbog metastaza tumora na mozak, ovih dana je u Njemačkoj operiran i dojučerašnji predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Prema neslužbenim informacijama Ljubić je prije nekoliko dana imao operaciju debelog crijeva na klinici u Essenu.

Ljubić je i ranije imao manji operativni zahvat u Zagrebu, premda je i osobno liječnik, obnašao je funkciju ministra zdravstva, te ima odlične kontakte u svim zdravstvenim ustanovama u BiH. Tihić je u inozemstvu do sada imao niz operacija, premda je i on mogao doći do vrhunskih liječnika u BiH.

Osim Tihića i Ljubića u liječnike susjednih zemalja više vjeruje i predsjednik Federacije Živko Budimir, koji je nedavno u Zagrebu imao manji operativni zahvat. Treba napomenuti i manje svježe primjere odlazaka domaćih političara na liječenje u inozemstvo.

Poznato je da je bitke s opakim bolestima imao i dopredsjednik Federacije Mirsad Kebo, koji je probleme sa želucom i prostatom rješavao u Bruxellesu, gradu koji nam je trenutačno mnogo poznatiji u političkom kontekstu.

Listi političara koji očito ne vjeruju domaćem zdravstvu, premda su mnogi od njih i strukovno vezani uz isto, može se pridodati i predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji svoje zdravstveno stanje nakon ratnog ranjavanja prati čak u Švedskoj.

Kada su pak u pitanju tegobe koje ne ostavljaju vremenski prostor za odlazak u inozemstvo, političari silom prilika odlaze u regionalne kliničke centre.

Tako je lider PDP-a Mladen Ivanić prigodom srčanog udara ležao u Banja Luci, lider HDZ-a BiH Dragan Čović prilikom napada bubrega u Mostaru, a i Milorad Dodik također je ležao u Banja Luci zbog iscrpljenosti.

Inače, gore navedeni političari nisu jedini sa zdravstvenim tegobama.

Problema sa srcem ima i lider SBB-a Fahrudin Radončić, u bolnici je ležao i državni premijer Vjekoslav Bevanda, a nemala je tajna da neki od političara godinama piju i lijekove za smirenje.

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari