Ponovno propao natječaj za kantine u školama

U osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom ponovno je poništen natječaj za školske kantine. Ovoga puta na natječaj su se javila dva ponuđača, što nije dovoljan broj ponuda. Javilo se poduzeće Letan d.o.o. i s.z.r Maja.

Vlasnik škola je općina Ljubuški, a natječaj je objavljivao ravnatelj škole, pa se postavlja pitanje tko može dati u zakup prostor, općinsko tijelo ili sama škola.

Prema pozitivnim zakonima na natječaj se mogu javili samo gospodarski subjekti koji ne posluju s gubitkom, čega su u prvom natječaju nije pridržavalo, pa je to vjerojatni razlog za manji broj ponuda.

U školi I.B. Mažuranić na Gračinama kantina kako je na zadnjoj sjednici OV Ljubuški rečeno radi, kao što je i do sada bilo u praksi. Znači potpuno nezakonito, a njen rad se pokriva odlukom Školskog odbora, za što on nije nadležan.

Visina kazni za ovakav prekršaj se mjere desetinama tisuća KM, ali izgleda da ravnateljica Brigita Vasilj ne mari za zakon niti Upravu za indirektno oporezivanje, a kamoli Poreznu upravu, jedino ako je ravnateljica izvan zakona.   

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari