Održan "Maraton mira - trčimo Gospi"

ljubuski.info

19. svibnja 2007. godine protekao je u izuzetnoj organizaciji uz neke sitne male nedostatke koje ćemo dogodine ispravit, a tiču se tehničke organizacije, uz besprijekornu i visoko organiziranu i nadasve veličanstvenu organizaciju u regulaciji prometa od strane policije ZHŽ i policije općine Čitluk.

Ljubuški je taj dan imao i 210 krizmanika tako da je to još više usložnjavalo regulaciju prometa. Maraton je protekao bez i jednog najmanjeg incidenta. Veliko hvala svim sudionicima u organizaciji ovog veličanstvenog Maratona Mira - Grude-Ljubuški-Međugorje (42,195 km).

Organizatori utrke su bili Atletski klub "Dinamo-Zrinjevac" iz Zagreba i Udruga "Kup-Karmel" u suradnji s općinama Ljubuški, Čitluk i Grude i TZ ZHŽ. Uvod u utrku građana je bio nastup ljubuških mažoretkinja, glazba i mnoštvo građana bez obzira na Krizmu, a specijalni gost utrke je bio Ante Čulo, "rođeni ljubušak", zvijezda humoristične emisije "Večernja škola - Praksa", koji je podijelio na stotine autograma ljubušacima i njihovim gostima maratoncima. Specijalnog gosta, kojega je doveo predsjednik hercegovačkih studenata u Zagrebu Ante Škegro, su primili Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Davorin Medić, koji su specijalnog gosta darivali prigodnim hercegovačkim darovima kao zahvalnost na svesrdnom promoviranju našeg grada. Ovom prigodom se zahvaljujemo gospodinu Vinku Grubišiću, redatelju "Večernje Škole - Praksa" a ujedno i ljubuškom zetu, koji je omogućio da dođe do ovoga susreta.

Trkače je blagoslovio humački župnik fra. Miro Šego, a start utrke je označio Ante Čulo. Iz Ljubuškoga su nastupali građani - trkači amateri u dužini od 15 kilometara, njih 137 iz 6 europskih zemalja (Irska, Slovačka, Češka, Španjolska, Hrvatska i BiH), najstariji natjecatelj je bio dr.med. Ivo Belan sa svojih 71 godinom koji je dosta svjež stigao na cilj u Međugorje. Vrijeme je bilo pogodno za trkače, temperatura je bila 25 stupnjeva uz lagani sjeverac.

Podrobnije informacije s rezultatima možete pogledati u ponedjeljak 21. svibnja u poslijepodnevnim satima na stranici kup-karmel.com Općina Ljubuški se zahvaljuje incijatorima "Maratona mira - trčimo Gospi" koji suupriličili ovako veličanstven događaj.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari