Sastanak u MORH-u: Mirovine se neće ukidati

ljubuski.info

Jučer (petak, 27.rujna) u Zagrebu je održan sastanak ministra branitelja RH Predraga Matića, predstavinika ministarstva rada i mirovinskog sustava RH kao s predsjednikom HVIDRA-e HVO HB Draganom Radićem i Jasnom Zlomislić, predsjednicom Udruge poginulih i nestalih branitelja HVO-a. Jedina tema sastanka bilo je rješenje problema 10.009 pripadnika HVO-a.

Jučerašnji sastanak završen je na "obostrano zadovoljstvo", a pripadnicima HVO-a dano je obećanje da im se mirovine neće ukidati. Međutim, ministarstvo će do kraja godine za svih 10.009 pripadnika HVO-a uputiti rješenja o ukidanju statusa branitelja HV-a te će, istodobno, ova kategorija umirovljenika biti riješena posebnim člankom u zakonu o pravima i statusu branitelja Domovinskog rata RH.

Ovo je u današnjoj emisiji HTV-a 'Veterani mira' potvrdila i zamjenica ministra branitelja RH Vesna Nađ.

"Mirovine se neće ukidati", potvrdila je zamjenica ministra branitelja RH, ali je neizravno otkrila i nevjerojatne načine po kojim su pojedinci uvođeni u prava. "Jedino će oni, koji u svojim dokumentacijama nemaju nikakvu medicinsku dokumentaciju, a dobili su mirovine, morati istu kompletirati", kazala je Nađ.

Predstavnici udruga HVO-a zadovoljni su ponuđenim rješenjem.
"Mi smo zadovoljni ovim sastankom, a zahtijevali smo i da se oglasi hrvatski zavod za mirovinsko da se neće dirati u isplatu mirovina", kazao je predsjednik HVIDRA-e HVO HB Dragan Radić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari