Proslavljen Dan policije ŽZH uz višestruke kritike na njen rad

vijenci

Budući da se blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika policije, ove godine slavi u nedjelju, MUP Županije Zapadnohercegovačke Dan policije obilježio je danas. Središnja proslava održana je u Ljubuškom, a Dan policije obilježen je i u preostale tri općine Županije Zapanohercegovačke.

Obilježavanje je počelo svetom misom u Crkvi sv. Kate u Ljubuškom, koju je predvodio humački gvardijan fra Velimir Mandić.

“Želim vam blagoslovljen i sretan svaki dan uz zaštitu i pomoć vašeg zaštitnika - svetog Mihovila”, poručio je nazočnima fra Velimir, koji je u svojoj propovjedi usporedio policiju s pozivom svećeništva.
“Službu Crkve možemo usporediti sa službom u policiji, svaki svećenik koji nije odgovoran u svojoj službi nanio je štetu i vjernicima i Crkvi. Isto tako, ako se netko 'priveže samo za državne jasle' u policijskoj službi bez obavljanja svojih dužnosti, nanosi više štete nego koristi”, kazao je fra Velimir osvrnuvši se u svojoj propovjedi na trenutačno stanje na ljubuškim ulicama i posljednje neriješene slučajeve krađa koje treba što hitnije rasvijetliti i pronaći krivce.

Nakon toga predstavnici policije su, na čelu s ministrom unutarnjih poslova u Vladi ZHŽ Zdravkom Borasom, položili vijence i zapalili svijeće ispred spomenika ljubuškim žrtvama na Trgu domovinske zahvalnosti i ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova u Ljubuškom. Uz zaposlenike MUP-a proslavi Dana policije nazočili su i predstavnici županijske i lokalne, izvršne i zakonodavne vlasti.

misa
vijenci
minuta šutnje
Radio Ljubuški | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari