Je li kažnjivo ne provoditi presude sudova u pojedinačnim slučajevima branitelja?

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i Udruga organizatora otpora HVO-a u BiH uputili su Otvoreno pismu Ustavnom sudu Federacije BiH tražeći odgovor na pitanje kako netko može ne provoditi odluke Ustavnog suda.

Zatražili su da im se javno, ali i pismeno, objasni postoje li kaznene odredbe za neprovođenje odluka Ustavnog suda i treba li tužiteljstvo samo reagirati na nepoštivanje i neprovođenje odluka Ustavnog suda.

"Zamolili bismo Vas da nam pomognete u iznalaženju rješenja za neprovođenje ustavnih odluka, tj. da nam pojasnite kome se trebamo obratiti, postoji li neka nadležna služba koja bi nam pomogla da zaštitimo svoja stečena prava, koja nam se nepoštivanjem ustavnih odluka nepravedno oduzimaju.

Po pitanju branitelja, sve Vaše dosadašnje odluke daju nam vjeru da postoji institucija koja ne dopušta samovolju i bezakonje pojedinaca i političkih oligarhija, ali nam nije jasno tko smije ne provoditi Vaše odluke, a da za to kazneno ne odgovara.

Isto tako, zanima nas je li kažnjivo ne provoditi presude sudova u pojedinačnim slučajevima branitelja i postoje li za to kaznene sankcije", pitaju se u svom priopćenju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i Udruga organizatora otpora HVO-a u BiH.

"Znamo da postoje pravnici koji rade u svim ministarstvima branitelja, no nažalost oni su prerasli u funkciju vojnog suda, s namjerom da štite političke interese svojih stranaka i njihovih političkih programa, dok braniteljima ni na koji način ne pružaju pravnu zaštitu, niti im se branitelji mogu obratiti", naveli su u prioćenju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari