Ivica Miličević povjerenik HSP-a za Ljubuški

en face

Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić i predsjednik Glavnoga stana HSP BiH Žarko Pavlović održali su sastanak u Ljubuškom, a istome su nazočili članovi koji su činili izvršni odbor podružnice Ljubuški koja je raspuštena.

Sastanak je u konstruktivnoj atmosferi trajao više sati i svi sudionici su iznijeli svoja mišljenja o stanju u stranci. Jednoglasno je zaključeno kako je HSP BiH na čelu s predsjednikom Jurišićem konačno na statutaran, jasan i energičan način odgovorio svima onima koji su koristili stranku u vlastite svrhe, priopćili su iz HSP-a.

Sudionici sastanka su dali punu potporu vodstvu stranke da i dalje ustraje na putu gdje će svima onima koji ne poštuju statut stranke i koji ne misle sprovoditi politiku tijela stranke zatvoriti vrata HSP BiH.

Na kraju sastanka predsjednik Jurišić je temeljem statuta stranke imenovao Ivicu Milićevića povjerenikom za podružnicu Ljubuški. Imenovani povjerenik Milićević se zahvalio na dužnosti i obećao da će u skorije vrijeme organizirati zbor podružnice Ljubuški HSP BiH na kojemu bi se izabralo novo vodstvo stranke.

Nakon imenovanja Stanka Primorca povjerenikom za Županiju Zapadnohercegovačku; Viktora Kvesića povjerenikom za Podružnicu Široki Brijeg i Antu Zorića povjerenikom za Podružnicu Grude te pored navedenoga imenovanja Ivice Milićevića povjerenikom za Podružnicu Ljubuški još je ostalo imenovati povjerenika za Podružnicu Posušje.

Primorac: Čamber i Krajina su još članovi HSP-a

U stanci sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Stanko Primorac, zamjenik predsjednika HSP-a, novinarima je pokušao odgonetnuti dvojbe jesu li Vjekoslav Čamber, federalni ministar za rad i socijalnu politiku, i Ante Krajina, federalni ministar financija, još članovi HSP-a, s kojim statusom te kakva je njihova sadašnja uloga u Vladi Federacije.

Glavni stan, odnosno glavni odbor HSP-a, vodio je dosta opširnu raspravu kad je u pitanju stajalište HSP-a treba li kao stranka ostati u vlasti ili ne.

"Odlazak ili ostavka ministra Čambera iz članstva Glavnog odbora ne znači da više nije član HSP-a tim više jer zauzima poziciju HSP-a u Vladi FBiH kao uostalom i Ante Krajina, ministar financija" - kaže Primorac.

On pojašnjava da se spomenuta dvojica ministara nisu pojavila na zadnjoj sjednici HSP-a, međutim, po proceduri, da bi izišli iz HSP-a, moraju podnijeti pismenu ostavku ako ne žele biti u HSP-u.

"To se još nije dogodilo, premda predsjednica i još dva člana Povjerenstva HSP-a imaju obvezu obaviti razgovore sa spomenutom dvojicom ministara gdje bi se trebali izjasniti. S druge strane, mislim da namjera ide u tom smjeru, s obzirom na to da ni dosad nismo mogli utjecati na bitne odluke federalne Vlade, nadam se da će ubrzo doći i odluka Glavnog stana, a to će biti da HSP napušta Vladu FBiH. Znači li to da će ovi ministri ostati kao privatni ili samostalni igrači ili strijelci unutar Vlade, preostaje za vidjeti" - kaže Primorac.

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari