Tisuće hodočasnika opsjedaju kuću međugorske vidjelice zbog Gospinog kipa koji svijetli

Tisuće hodočasnika od ponedjeljka navečer opsjedaju kuću međugorske vidjelice Vicke Ivanković-Mijatović nakon što je objavljena informacija da je u kući prosvijetlio 40 godina stari Gospin kip, izvijestili su u utorak lokalni mediji.

Po navodima medija, oko 22.00 sati u staroj obiteljskoj kući zapažena je neobična pojava da kip neobično svijetli. Vijest se brzo proširila pa od tada tisuće vjernika, župljana i stranih hodočasnika pristižu kako bi vidjeli kip.

Po prvim navodima, svjetlost se mogla vidjeti samo golim okom, no ne i fotoaparatom, no kasnije se pokazalo kako se svjetlost ne može snimiti uz bljeskalicu s mobitela i fotoaparata te su objavljene i fotografije kipa koji svijetli.

Jedan od posjetitelja koji su navodno vidjeli svjetlost je i Mateo Ivanković koji je to potvrdio za medije. "Gospin kameni kip star 40 godina počeo je svijetliti u staroj obiteljskoj kući vidjelice Vicke. Kip je svijetlio, obasjao je čitavu sobu", rekao je Ivanković. Dodao je da stotine ljudi stalno pristižu u Vickinu obiteljsku kuću.

Međugorski fenomen veže se uz navodna ukazanja Blažene Djevice Marije šestero osoba od 1981. godine. Pojedinim vidjelicama Gospa se od tada do danas ukazuje u različitim vremenskim razdobljima. Sveta Stolica utemeljila je 2010. godine Međunarodno povjerenstvo koje istražuje međugorski fenomen.

ljubuski.info

SD

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari