Tri i šest mjeseci zatvora za krađe u Ljubuškim zlatarnama

zgrada

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom, S. T. (1969) i M. M. (1980) iz Zenice izrečena je kazna zatvora i to za S. T. u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog kaznenog djela Krađe, a za M.M. jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenih djela Krađe i Neovlaštenog posjedovanja opojnih droga.

Navedeni dvojac je zajedno, 08.srpnja 2007. godine, u zlatarskoj radnji "Cartier" u Ljubuškom, oštetio vlasnika Adnana Eminia, na način što su sa pulta u zlatari ukrali stalak sa zlatnim naušnicama,ukupne vrijednosti 8.000,00 KM, a što je zabilježila nadzorna kamera. Tri dana nakon što su pokrali zlatarnu "Cartier" osuđenici su ušli i u zlatarnu "Camea" vl. Brankice Bunoza, također u Ljubuškom, a koje prilike je S. T. sa police zlatarne ukrao sunčane naočale marke "Dolce Gabana" čija je vrijednost 400,00 KM, koje je sakrio, sa sobom odnio i za sebe prisvojio, oštetivši vlasnicu zlatarske radnje Brankicu Bunoza za navedeni iznos.

Drugooptužena M. M. je osim krađa, zatečena i u kaznenom djelu Neovlaštenog posjedovanja opojnih droga i to u kolovozu 2009. godine kada je prilikom kontrole policijskih službenika kod iste u torbici pronađena tri smotuljka aluminijske folije u kojim se nalazila smeđa praškasta tvar, te tri smotuljka u PVC vrećici plave boje, kao i dvije bočice sa tekućim sadržajem, da bi naknadnim vještačenjem bilo utvrđeno da smeđa praškasta tvar, težine 3,6 grama predstavlja opojnu drogu heroin, a bočice sa tekućim sadržajem predstavljaju 5-6 miligrama rastovra opojne droge metadona, iako je znala da je nabavljanje i držanje opojne droge zabranjeno Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Prvooptuženi S. T. je Adnanu Eminiju na ime naknade štete obvezan platiti iznos od 8.000,00 KM, a Brankici Bunoza iznos od 400,00 KM sve u roku 30 dana po pravomoćnosti ove presude i pod prijetnjom ovrhe.

Općinski sud u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari