U tijeku velika akcija protiv krijumčara narkotika

ljubuski.info

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, u tijeku je velika akcija kodnog naziva "Osoje" u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine: Mostaru, Posušju, Širokom Brijegu, Čapljini, Čitluku, Sarajevu i Tuzli.

U tijeku je pretres stanova i osumnjičenih osoba na 17 lokacija, kao i privođenje osoba koje se sumnjiče da su tokom 2013. godine, gotovo svakodnevno vršile nabavku, skrivanje i krijumčarenje opojne droge heroin, najčešće u količinama od nekoliko stotina grama, sa područja BiH u Republiku Hrvatsku. Na ovaj način, pomenuta organizirana kriminalna skupina je u razdoblju od 6 mjeseci, od ožujka do rujna prokrijumčarila više kilograma opojne droge heroin, koja je nabavljana u BiH, najčešće na području Sarajeva, Tuzle i Mostara, te dalje krijumčarena prema južnom dijelu Republike Hrvatske.

Vrijednost prokrijumčarene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu procjenjuje se na više stotina tisuća KM.

Ovu složenu akciju po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH provodi više desetina službenika SIPA-e.

U akciji je ostvarena dobra i koordinirana međunarodna saradnja i sa policijskim i pravosudnim organima Republike Hrvatske, što je još jedan od dobrih primjera međudržavne regionalne saradnje u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

Osumnjičene osobe se terete da su počinile kaznena djela organizirani kriminal (član 250. KZ-a BiH), u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama (član 195. KZ-a BiH), te će biti predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i u zakonskom roku odlučiti za koliko osumnjičenih će zatražiti pritvor.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari