Ministar Čamber nepravomoćno oslobođen u ponovljenom suđenju

u uredu

U ponovljenom suđenju, Općinski sud u Širokom Brijegu jučer je nepravomoćno oslobodilo Vjekoslava Čambera (37) iz Posušja, aktualnog ministra rada i socijalne politike Vlade FBiH. Ministar je ranije dobio uvjetnu kaznu od 14 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, no žalio se.

MUP ZHŽ podnio je kaznenu prijavu o zloupotrebi položaja ili ovlasti, i to u vrijeme dok je Čamber obavljao dužnost županijskog ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta. Sporna je, prema optužnici, bila nabava učilice za škole u vrijednosti 37.072 KM, koje nikada nisu isporučene. Sporno je, kako se spominjalo, i to što se nije išlo preko javne nabave, nego onako "rođački".

Ministar Čamber odbacuje bilo kakvu odgovornost u ovom slučaju. On ističe kako Ministarstvo nije naručitelj spornih učilica, nego su to škole. Račune su potpisali ravnatelji škola, a Ministarstvo je, jer škole ne raspolažu novcem, platilo račune. To se može vidjeti, kako ističe obrana, uvidom u račune dostavljene policiji.

"Mi smo nastojali inspektorima objasniti da se ne radi o nikakvim CD romovima, nego instalaciji aplikacija pomoću kojih se ulazi na programe učilice. Očito nas nisu razumjeli. Ja sam legalist i zalažem se da se poštuje zakon" - isticao je i ranije Čamber. Ipak, njemu je pomalo čudna pozadina cijele priče. Dok je istraga trajala, određeni su politički aktivisti po kafićima dijelili materijale iz istrage koji su tako i ‘procurili’ vani.

Robert Soldo [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari