Poljoprivrednici poticaje moraju zaraditi!?

Želimo Vas obavijestiti o planovima i o aktivnostima koje mislimo poduzeti kako bismo konačno postigli kontinuitet plaćanja u poljoprivredi.

"U nadi da ćemo doći do informacija da li je počela isplata poticaja, jutros sam nazvao Ministarstvo finasija gdje me je sekeretarica spojila sa pomoćnikom ministra Perom Ivoševićem. Nevjerovana je činjenica da sam jutros, umjesto odgovora da li je počela isplata poticaja dobio krajnje vulgarne komentare i krjanje drsko ponašanje pomoćnika Pere Ivoševića. Prijetio mi je da više nikad ne zovem ministarstvo finansija, da pare koje tražimo prvo moramo i zaraditi, te mi je uz vrijeđanje i psovke rekao da se obratim "našem Lijanoviću" rekao je Nedžad Bićo, koordinator SPUFBIH.

Sada se mi pitamo, ko to zarađuje pare i puni budžet ako ne poljoprivreda?

Pero Ivoševiću, da li ste Vi zaradili platu koju primate, da li ste vi na rubu egzistenicije i kasni li Vaša plata 7 mjeseci? Uostalom, ko ste Vi da budžetskim parama raspolažete kao sa svojim? Gdje ide ova država i gdje nas vodi ova vlast kad jedan pomoćnik ministra finansija može ovako da razgovara na telefon???

Kako smo i očekivali, kontinuitet plaćanja nije nastavljen i sigurno je iz provjerenih informacija da plaćanja neće biti. Kako se pravdaju treba prvo da isplate penzije. Svaka čast, podržavamo hitnu isplatu penzija, to su ljudi "sa margina" kao i mi, podržavamo sva plaćanja po listi prioriteta, ali ne podržavamo plate njihovih uposlenika.

"Vaše plate nas ne interesuju, u budžetu imate sasvim dovoljno para da možete isplatiti i penzije i cijelu poljoprivredu u roku od 5 dana. Očekujte iznenadne napade na ministarstva i na ministre, a kako vidim vaši pomoćnici su smjeliji od Vas pa kažu stav ministastva, a možda samo nisu proračunati i nisu svjesni posljedica svog vulgarnog ponašanja" istakao je Nedžad Bićo.

Savez poljoprivrednih udruženja F BIH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari