Hrvati Hercegovine, Bandić i Tito

Kada se prije nekoliko godina Milan Bandić kandidirao za prvog čovjeka Hrvatske svi se Hercegovci sjatiše za njegov doček. Svita grudskih i ljubuških političara se gurala oko njega, održaše mu dobrodošlicu u hotelu Bigeste, folkloraši mu igrali kolo, gangali i na kraju je pomeo i kandidate HDZ-a.

Jučer Milan Bandić na televiziji prijeti kako će tužiti HDZ-ovog člana zagrebačke skupštine zbog optužbe da propagira lik i djelo Josipa Broza Tita, čiji je bedž stavio na rever svog odjela.

Za nekoliko dana, točnije 8. rujna ljubušaci će ispratiti 66 ubijenih sugrađana od strane komunističkog režima. Pitam se imamo li mi pijeteta dostojno ispratiti one koji su stradali od «snage» političkog režima ili samo glumimo osjetljivost na poniženje i nepravdu.

Predvodnik «stada» ili po novom lider – to traže Hrvati Hercegovine, ali nemaju kriterija

Milan Bandić već 24 godine propagira komunističku političku opciju, ali ni to nije bila zapreka da se u Hercegovini promovira kao lider kojem treba vjerovati, ali on danas, u cilju vlastitih političkih interesa, koketira sa svima i desnima i ortodoksnim ljevičarima, tako da ga se ne može uhvatiti za političku opredijeljenost, osim što populistički mlati o svemu i svačemu kao osoba, koja je u sekundi spremna promijeniti svijet, a kamoli Zagreb.

On sada u Zagrebu govori kako će «dati nogu» oko 300 osoba uposlenih u Zagrebačkom holdingu i svi šute.

Je li on propagiranjem komunizma i JB Tita dao nogu i Hrvatima Hercegovine, ili ako ništa je li promijenio njihovo poimanje politike i pokazao im koliko su političari prevrtljiva sorta?

Hoće li ga nekada ponovno dočekati folkloraši, a ne bi me iznenadilo da se pojavi na pokopu naših sugrađana za nekoliko dana.

Točno je kako Hrvati Hercegovine nemaju kvalitetnih kriterija kojim će procjenjivati tko je pravi lider i nacionalni tribun.
Njihov glavni kriterij je novac. Novca ima Milan Bandić, novca ima vlast, naš načelnik općine Nevenko Barbarić (oprostite on je sve potrošio) i ostali.

Ako se ovako nastavi s politikom u BiH glavni hrvatski lider bi mogao postati nitko drugi do Milorad Dodik. Njega bi sigurno dočekali i naši folkloraši i zagangali : «Milorade Dodo, samo nas još ti nisi prodo!»

Kriteriji trebaju biti rezultati rada i upravljanja narodnim resursima

A to nije niti blizu tako. Nama su kriteriji potpuno druge vrijednosti, totalno smo se društveno zapustili i obezglavili da ne možemo upravljati onim što imamo i ponosno gledati unaprijed.

A imamo puno toga! Daljnji komentar ostavljam svakom čitatelju ponaosob.

T.B.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari