U knjižnici već pola godine nisu dobili plaću, očekuje se inspektorica Nada Đerek

Mala javna institucija od velikog značaja za općinu i njene stanovnike već gotovo pola godine ne može da isplati plaće svojim djelatnicima. Toliko je nagomilanih problema, pogotovo pravne prirode, u Hrvatskoj knjižnici Ljubuški, da tako nagomilani koče njen svakidašnji rad.

I što je najgore njen osnivač OV Ljubuški i načelnik općine za nju ne mare, već žele utemeljiti novo poduzeće i pod tepih staviti krađu računala i ostalog inventara, uzimanje novca i činjenicu da radnici od 1999. godine rade bez rješenja i ugovora o radu.

Pošto je za to kriva vlast HDZ BiH, zbog toga se sve i zataškava. Djelatnice su zbog uzimanja novca sudski procesuirane, ali ne i odgovorni, a među njima i Ivan Bebek, koji je «pokupio» računala iz knjižnice. Sada se postavlja pitanje, kamo su išli novci od rada Infokluba, kojeg su djelatnice knjižnice uredno naplaćivale gotovo 10 godina.

Uskoro ponovno dolazi inspektorica Nada Đerek

Nakon neprimjerene inspekcije prošle godine, kada inspektorica Nada Đerek nije prema svojim ovlaštenjima uredno provela nadzor, ona će ovih dana na zahtjev kluba vijećnika NSRZB u OV Ljubuški ponovno doći.

Nije htjela dati nikakvu izjavu, osim što je žustro «zamolila» da njeno ime ne stavljamo na portal. Valjda zbog toga što smo istražili njen loš rad u službi, što je pogodovala nestručnoj vlasti, ne vodeći računa o potrebi rješavanja nezakonitosti na dobro javnoj ustanovi. 

Ponovimo da u svom rješenju niti jednom riječju nije naredila rješavanje radno pravnih statusa djelatnika i mnogo toga drugoga, a što je trebala i morala.

Upravno vijeće ipak kompletirano

Nakon godinu dana od rješenja inspektorice dogodila se i pozitivna stvar. Kompletirano je Upravno vijeće knjižnice, koje ipak ne radi jer se čeka utemeljenje novog poduzeća u općini, ali nezakonitosti nisu i ne mogu biti izbrisane.

Na potezu je ipak inspektorica Nada Đerek. 
 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari