HDZ-ovi rekorderi: Zdravko Boras povećao potrošnju goriva za 70%, a Ante Mišetić reprezentaciju za 235%

Porezni obveznici, radnici na proračunu Županije i svaki običan čovjek mora biti jako zabrinut zbog stanja u javnim institucijama, koja nemilice troše novce navodeći nas na razmišljanje da se on isisava za tko zna čije i koje potrebe.

«Pošteni» i nesposobni na vlasti se rugaju rijeci nezaposlenih

U našoj županiji je veliki broj nezaposlenih, njih nekoliko tisuća, ali ne može im pomoći niti trenutačno učlanjenje u HDZ BiH da dobiju radno mjesto, jer njihovi prvaci su u fazi uništavanja već uništenog. Razlozi takvog stanja leže ne samo u velikoj novčanoj pohlepi, već u svakom obliku nesposobnosti i neznanju da upravljaju javnim institucijama na prosperitetan i dobronamjeran način.

Primjere u ŽZH su objavile federalne institucije: MUP ŽZH i Skupština ŽZH

Za nepovjerovati je da su Skupština i MUP ŽZH najveći potrošači janjećeg pečenja i nafte u Zapadnoj Hercegovini. Svoje porcije su povećali za čak 235%, a tankove za gorivo za 70%. Pa niti ruska stara vozila ne troše toliko, niti posuški stokilaši jedu više.

Potrošnja goriva u MUP-u ŽZH od dolaska Zdravka Borasa - Brade na mjesto ministra je povećana nevjerojatnih 70% ili u brojkama MUP je u 2012. godini potrošio 346.355 KM za gorivo, a u 2011. godini 202.688 KM.

Reprezentacija u Skupštini ŽZH pod «presjedanjem» Ante Mišetića – Sove je iznosila 47.600 KM za 2012. godinu, što je povećanje za 235% u odnosu na 2011. godinu od 14.150 KM.

Od svih tih iznosa najviše se jede i pije, te toči u Ljubuškom u dva privatna poduzeća.

Gdje ide ovoliki novac?

U javnosti vlada veliko ogorčenje na ponašanje mnogih iz vlasti, pa i na dvojicu navedenih, koji izgleda nemaju niti trunke savjesti na sramotne rezultate u povjerenim im tijelima vlasti. «Sve se guli do kosti.» 

Zar je moguće da vozila MUP-a povećaju kilometražu u godini za 1,12 milijuna kilometara ili potroše 144.000 KM više za gorivo, što predstavlja  61,3 tone diesel goriva.

Ili MUP i ministar Zdravko Boras – Brada za reprezentaciju potroše 75.574 KM za jelo i piće u dvije godine, što po svakom radnom danu iznosi cca 150 KM. 

Ovaj ministar je za sebe kupio luksuzni automobil i za samo dvije godine je potrošio ogroman novac, a ministarstvo mu je najgore u Vladi ŽZH bez bilo kakvih rezultata.

S druge strane djelatnici MUP-a tuže zbog neisplaćenih regresa, toplih obroka, jubilarnih nagrada i beneficiranog radnog staža.

Ante Mišetić - Sova svakog radnog dana potroši cca 190 KM za jelo i piće.

Ne možemo ne nadodati da trbuh ovoliko hrane ne može protrati ili da Volkswagen ne proizvodi «ovoliko» loše automobile.

..... ili gotovina je ipak najbolja!?

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari