Obilježena 20. godišnjica pogibije ljubuških branitelja na Pidrišu

Povodom obilježavanja 20. godišnjice pogibije ljubuških pripadnika HVO-a u Uskoplju, u nedjelju, 4. koloboza je upriličeno polaganje vijenaca, blagoslov groblja i spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici na Pidrišu.

Sveta misa za poginule pripadnike HVO-a služena je u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Uskoplju, a nakon toga su položeni vijenci na Središnje spomen obilježje poginulim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici.

Prigodnom spomenu na poginule ljubuške branitelje u Uskoplju uz članove obitelji, rodbinu, suborce, prijatelje, predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Ljubuški, predstavnike općinske i županijske vlasti nazočio je i veliki broj ljubušaka. Prigodnim govorom nazočnima se obratio jedan od zapovjednika na Uskopaljskoj bojišnici Iko Čolak. U svom govoru Čolak se dotaknuo sjećanja na te teške ratne dane, te izrazio zahvalnost na hrabrosti svim braniteljima, a poginulih branitelja prisjetio se s posebnim poštovanjem, tugom, ponosom i zahvalnošću.

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ljubuški zahvaljuju se svima koji su jučer bili u Uskpolju i na taj način odali počast onima koji su položili svoj život kako bi mi danas slobodno živjeli.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari