Posjeta prvenstvu iznad svih očekivanja

Već prvog dana U-21 Svjetskog rukometnog prvenstva u Bosni i Hercegovini svjedočili smo velikom posjetu sportskih borilišta u četiri grada (Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Ljubuški) kada je dvorane pohodilo oko 9000 gledatelja, ali je ovo uvelike nadmašeno utakmicama 3. kola prvenstva kada je utakmice juniorskih rukometaša uživo pratilo oko 18.000 gledatelja.

Ponovno je Borik skupio 4000 navijača, Gradska dvorana u Ljubuškom 3000, a zenička Arena 1000. Međutim, razliku je napravila sarajevska publika koja je ogromnu potporu pružila mladim bh. rukometašima u okršaju sa Slovenijom u Zetri (bilo je 10.000 ljudi).

" Zahvaljujem se sjajnoj publici koja nas je bodrila i žao mi je što im nismo uzvratili pobjedom, ali ova divna publika cijeni i našu veliku borbu", izjavio je krilo bh. tima Josip Ereš.

Pozitivno iznenađenje ovakvim posjetom u fazi natjecanja po skupinama na jednom juniorskom prvenstvu su iskazali i iz IHF-a, pa u RS-u BiH zasad mogu biti vrlo zadovoljni. Naravno, razlog je u tome što BiH, Hrvatska i Srbija imaju veliku navijačku potporu u Sarajevu, Ljubuškom i Banjoj Luci, dok se najslabije prate događanja u Zenici.

"Moram pohvaliti navijače koji redovito okupe u velikom broju, a očekujem da će i u subotu u posljednjem kolu skupine protiv Njemačke dvorana biti puna te da će navijači doći podržati naše dečke jer oni to zaslužuju", rekao je izbornik Hrvatske Slavko Goluža.

Posjet će i u idućim danima najviše ovisiti o igrama balkanskih reprezentacija koje su sve osigurale plasman u osminu finala, pogotovo od bh. tima jer će se mečevi nokaut faze igrati u sarajevskim dvoranama, Skenderija i Zetra.

Incident u Banjoj Luci

U pozitivnom sportskom ozračju prvenstva nije moglo bez incidenta pa se tako u prvom poluvremenu utakmice igrane u Banjoj Luci, između Srbije i Tunisa, na tribini iza gola mogla vidjeti zastava Ravnogorskog četničkog pokreta i slika ratnog zločinca Ratka Mladića. Osiguranje je zastavu kasnije maknulo, a glavni tajnik RS-a BiH Smajo Karačić najavio kako će tražiti da se u Boriku iduće utakmice igraju bez nazočnosti publike.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari