Nema kupaca - cijena hotela Bigeste pala

Budući da se ni nakon dva javna natječaja za prodaju hotela Bigeste iz Ljubuškog nije našao kupac, cijena istog će prilikom raspisivanja idućeg natječaja (idući tjedan) biti umanjena za 50 posto.

Tako će umjesto početnih 2.095.293,03 marke, potencijalni kupac za ovaj hotel i svu pripadajuću imovinu nakon raspisivanja trećeg natječaja trebati izdvojiti oko 1,050.000 maraka.

Visoka cijena

Prema riječima Ante Markića, direktora Agencije za privatizaciju ZHŽ-a, nakon što se na prvi natječaj nije javio nitko od potencijalnih kupaca, cijena hotela je umanjena za 25 posto, a isto smanjenje cijene je uslijedilo i nakon neuspješnog drugog natječaja. Markić ističe kako je početna bilanca hotela Bigeste, koju je krajem prosinca usvojila Vlada ZHŽ-a, zbog najavljene gospodarske krize potencijalnim kupcima najvjerojatnije bila previsoka. Naime, prije samog raspisivanja natječaja je bilo zainteresiranih kupaca za kupnju hotela, međutim, nakon što su objavljeni uvjeti, isti su odustali.

“Radi se o značajnoj imovini i za nadati se da će sadašnja cijena koja iznosi oko milijun i pedeset tisuća maraka biti prihvatljiva, jer uz to potencijalni kupac ima ulaganja i obveze koje kupnjom hotela preuzima”, kazao je Markić.

Sporne prostorije

Valja spomenuti kako u početnu bilancu ovog hotela nije uvršten dio zemljišta na kojem je Općina Ljubuški napravila trg, te će se ovaj problem naknadno rješavati između Vlade ZHŽ-a, koja je na sebe preuzela ovu obvezu, i Općine. Markić je istaknuo i kako će potencijalni kupac rješavati dio spornih prostorija u zgradi starog hotela, a koje su također u vlasništvu hotela Bigeste. Naime, na prvom katu ove zgrade još uvijek stanuju izbjeglice, te je na jednoj od sjednica Vlade ZHŽ-a odlučeno da ovaj problem treba riješiti načelnik općine Ljubuški.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari