Karijerizam Gašpara i sljedbenik(c)a raskolio HDZ1990 Ljubuški

Karijerizam sadašnjeg vodstva HDZ1990 Ljubuški na čelu sa Ivicom Gašparom doveo je sadašnji saziv općinskog odbora ove stranke do raspada.

Borba za pozicije i namještenja od strane osoba koje nemaju adekvatne stručne i ostale predispozicije stvorila je frakcije, koje su nekada naoko bile pomirene, a koje se trenutačno sukobljavaju za vlast u stranci. Prve stranačke pozicije donose i privilegije za predstojeće opće izbore u BiH.

Tako je Borka Herceg – Lukenda predviđena za prvu predsjednicu žena stranke, a oportunisti smatraju da na to mjesto trebaju druga imena poput Mirele Čuvalo, iako njih dvije za sada pripadaju istoj skupini.

Tko sačinjava Gašparovu struju?

Nekoliko je imena ostalo u istoj: sam Ivica Gašpar, Borka Herceg – Lukenda, Radoslav Radišić, Antonela Primorac, Mirela Čuvalo, Dobroslav Bukmir, Josip Bilić……

Tko predvodi «drugu stranu»?

Sadašnji najveći Gašparov protivnik je doskorašnji predsjednik Milenko Bandur, a uz njega su Ante Markić, Milodrag Petrović, Mara Ereš,  Milivoj Herceg, Željko Dragićević, Tomislav Matić……

Komentar u tri rečenice

Razlog sadašnjih razmimoilaženja leži u nekoliko činjenica: radi se o klasičnoj borbi za pozicije, koje su bingo za nastavak političke karijere (Gašparova struja), dok druga struja uz navedeno nije zadovoljna radom odbora smatrajući da će se stranački pad nastaviti i naredne godine.

«Devedesetka» u Ljubuškom sebe zamišlja kremom političke avangarde, ali njihova politika je ispod svake razine potreba jedne općinske zajednice, a društvena neodgovornost i leži u činjenici da im je preča borba za pozicije, od boljitka u općini Ljubuški (Gašparova destrukcija u NO JKP Ljubuški putem rodbinskih veza).

«Druga strana» za sada ne može učiniti ništa, pa niti bilo kakvim razgovorom sa predsjednikom stranke Martinom Ragužem, jer je ovaj kako se može pročitati iz novinskih priloga na fonu političkog klijentelizma.

ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari