Zastupnici HDZBiH iz Ljubuškog u Skupštini ŽZH prave "cirkus"!?

zastupnici

Danas se u Skupštini ŽZH dogodio svojevrsni skandal u režiji ljubuških zastupnika iz reda HDZBIH Ljubuški. Oni su danas glasovali protiv Zakona o prostornom planu i uređenju ŽZH, kojeg je još prije godinu dana predložio ministar Topić iz HDZ1990. Za izglasavanje ovog zakona bili su gotovo svi vijećnici, ali ne i četiri iz HDZBiH iz Ljubuškog: Miro Ćutuk, Žana Primorac, Zdenko Čolak i Vedran Markotić.

Zastupnik Vedran Markotić je predsjednik odbora, koji daje zeleno svijetlo za navedeni zakon i da sve bude još tajanstvenije on je kazao da je odbor donio jednoglasno pozitivnu odluku o ovom zakonu. da bi potom glasovao protiv njega.

Razlozi za ovakav stav nisu navedeni i očito su unutarstranačke prirode.

Veto je odluka Nevenka Barbarića

Iz HDZBiH doznajemo da je to zapravo odluka načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, koji se već duže mjeseci sukobljava sa stranačkim kolegama na županijskoj razini, posebno od trenutka kada je odbijena odluka za transferom novca iz županijskog proračuna u općinu Ljubuški u visini od 900.000 KM.

Tu su i kadrovski problemi.

Ovim je javnosti jasno da je Ante Mišetić - Sova samo slučajni predsjednik općinskog odbora stranke, a da se vijećnici ponašaju kooperativno bez zamjeranja, samo kako ne bi ispali iz stranačke utakmice, zbog moguće osvetoljubivosti načelnika Nevenka Barbarića. 

Na Skupštini je također bilo riječi o nepoštivanju Odluke Skupštine ŽZH oko prava braniteljske populacije izglasne na prethodnoj sjednici od strane općine Ljubuški. Ljubuškom je to zamjereno od svih zastupnika iz ostalih općina iz ŽZH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari