Zastupnici HDZ BiH iz Ljubuškog u Skupštini ZHŽ prave "cirkus"!?

ljubuski.info

Danas se u Skupštini ZHŽ dogodio svojevrsni skandal u režiji ljubuških zastupnika iz reda HDZBIH Ljubuški. Oni su danas glasovali protiv Zakona o prostornom planu i uređenju ZHŽ, kojeg je još prije godinu dana predložio ministar Topić iz HDZ1990. Za izglasavanje ovog zakona bili su gotovo svi vijećnici, ali ne i četiri iz HDZBiH iz Ljubuškog: Miro Ćutuk, Žana Primorac, Zdenko Čolak i Vedran Markotić.

Zastupnik Vedran Markotić je predsjednik odbora, koji daje zeleno svijetlo za navedeni zakon i da sve bude još tajanstvenije on je kazao da je odbor donio jednoglasno pozitivnu odluku o ovom zakonu. da bi potom glasovao protiv njega.

Razlozi za ovakav stav nisu navedeni i očito su unutarstranačke prirode.

Veto je odluka Nevenka Barbarića

Iz HDZBiH doznajemo da je to zapravo odluka načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, koji se već duže mjeseci sukobljava sa stranačkim kolegama na županijskoj razini, posebno od trenutka kada je odbijena odluka za transferom novca iz županijskog proračuna u općinu Ljubuški u visini od 900.000 KM.

Tu su i kadrovski problemi.

Ovim je javnosti jasno da je Ante Mišetić - Sova samo slučajni predsjednik općinskog odbora stranke, a da se vijećnici ponašaju kooperativno bez zamjeranja, samo kako ne bi ispali iz stranačke utakmice, zbog moguće osvetoljubivosti načelnika Nevenka Barbarića. 

Na Skupštini je također bilo riječi o nepoštivanju Odluke Skupštine ZHŽ oko prava braniteljske populacije izglasne na prethodnoj sjednici od strane općine Ljubuški. Ljubuškom je to zamjereno od svih zastupnika iz ostalih općina iz ZHŽ.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari