Imenovani novi direktori MIO/PIO

Na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO), koja je održana jučer, imenovani su novi direktori i zamjenici direktora u županijama i drugim službama. Ovo je bila tek jedna od točaka dnevnoga reda, ali sama po sebi jako važna, i to zbog ishoda glasovanja članova Upravnog odbora.

Legitimni predstavnici

Naime, imenovani su ili potvrđeni direktori i zamjenici direktora koji su legitimni hrvatski predstavnici, odnosno izraz volje hrvatskoga naroda i Hrvatskog narodnog sabora. Kako doznajemo, predstavnici SDA i HDZ-a u Upravnom odboru MIO su zajednički podržali osobe koje su izabrane i odražavaju stav hrvatskog i bošnjačkog naroda, a predstavnici SDP-a bili su protiv. Do sada to nije bio slučaj jer je na određenim mjestima koja su pripadala Hrvatima bilo direktora i zamjenika direktora iz redova stranaka koje ne pripadaju HNS-u.

Takva odluka je donesena pri prijašnjim imenovanjima sukladno dogovoru tadašnje platformaške vlade. Sada su na tim mjestima u MIO-u predstavnici koji su izraz dogovora unutar HNS-a. HDZ-ovi su se na ovaj način, uz podršku SDA, prvi put nakon dvije godine, otkada legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH nisu na vlasti, izborili da dobiju mjesta koja im i pripadaju.

Upravni je odbor Federalnog zavoda MIO, sukladno zakonskim ovlastima i internim aktima Federalnog zavoda MIO izvršio, kako smo doznali, imenovanje direktora i zamjenika direktora Središnje administrativne služe, te županijskih administrativnih službi Federalnog zavoda MIO. Imenovanje je uslijedilo nakon završene procedure ponovljenog natječaja za imenovanje direktora i zamjenika direktora, te nakon što je, za tu prigodu imenovano, povjerenstvo dostavilo bodovnu listu kandidata.

Imenovani kandidati su dobili podršku osam od ukupno deset članova Upravnog odbora. Imenovan je 21 kandidat, i to direktor i zamjenik direktora Središnje administrativne službe, direktori i zamjenici direktora u devet županija te direktor Županijske službe u HNŽ-u, dok se zamjenik direktora u HNŽ-u nije birao jer sadašnjem zamjeniku još nije istekao mandat.

Kako se doznaje, promjene su bile u Zenici i Ljubuškom. Upravo je u Ljubuškom do sada bio direktor iz redova HSP-a. Jučer je imenovan Marinko Kvesić, koji je i prije bio direktor, ali je smijenjen kada je u Federaciji BiH došla "platforma" na vlast.

Promjene i imena

Direktor Središnje administrativne službe Federalnog zavoda MIO je Zoran Zovko, a zamjenik mu je Muhidin Subašić. Direktor Županijske službe u HNŽ-u Željko Knezović, (postojeći zamjenik Esad Maksumić), direktor u HBŽ-u je Darinko Mihaljević, u Posavini Mato Jozić, u SBŽ-u Adnan Dautović, a zamjenik mu je Stjepan Abaz. U Sarajevskoj županiji direktorica je Jasmina Hasanbegović, u Tuzlanskoj županiji Damir Pirić, u Unsko-sanskoj Nezir Ušanović, u Zeničko-dobojskoj Nihad Pašalić i Unsko-sanskoj Semir Veladžić.

Kao što je i poznato, nakon raspada "platforme" i formiranjem četvorke u kojoj su SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990. dogovorene su odmah i promjene u Federaciji BiH, rekonstrukcija Vlade, a s njom i promjene dužnosnika koji su imenovani na hrvatske pozicije, a nisu odraz volje hrvatskoga naroda ni stranaka koje okuplja Hrvatski narodni sabor. Do sada ti dogovori unutar četvorke nisu ispoštovani ni provedeni.

Valentina Rupčić [ Večernji list ]

Glas naroda

Damir piric i njegovi takozvani doktori u institutu Tuzla 8 puta me hinski šikaniraju i 10 godina vuku po ipk iako mi se stanje pogorsava.i pored validne - ne kupljene- dokumentacije i nalaza koji sežu od rata pa nadalje dobivam odbijenice bez ikakvog obrazlozenja.mnoge su propustili sa boljim zdravljem.kriminal vlada uveliko.i pored F32 ,dijabetes na inzulinu ,utrnula lijevo stopalo eemg nalaz noge loš,jaki bolovi u kicmi,pritisak i srcana aritmija i tahikardija itd dana 23.03.2018 dobio sam 8 odbijenicu gdje nije upisano nista nego samo pise ne priznaju se prava i nemam invalidnost za novcana primanja.kriminal a svake godine novi doktori vjerovatno se boje za svoje živote zbog nepravilnog i nestrucnog ocjenjivanja.zadnji postupak je vodila mujanovic alma koja me za dva minuta izbacila i zbrzila pregled galameći da neće raditi duze od 2 h posle podne.sve je to uigrana mafija sa glavom u sarajevu i mostaru. Te glave kažu da nemaju veze sa ocjenama što je glupost i ogradjivanje.

Imenovani novi direktori MIO/PIO
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari