Ogorčeni mještani Šipovače: "Načelnik Barbarić nas je prevario“

Zajedništvo koje posljednjih mjeseci krasi mještane Šipovače rijetko se viđa. Okupio ih je problem koji traje već godinama i kojem se još uvijek ne nazire kraj.

Naime, dio Šipovčana već godinama čeka na asfaltiranje tri ulice koje ih prometno povezuju sa ostatkom Šipovače, a kroz koje moraju prolaziti kamenitim makadamom i rupama. Iako su ove ulice trebale biti asfaltirane već odavno, njihovo stanje iz godine u godinu je sve gore – makadam se "izrovao" i sužio pa ulice sve više podsjećaju na staze pogodne za brdski biciklizam.

"Asfaltiranje ulica nam je obećao načelnik Barbarić prije tri godine, obećanje nije ispunio. Isto tako je učinio i prije devet godina kad je obećao asfaltiranje glavne ceste kroz Šipovaču svake godine u dužini minimalno 500 metara dok se cesta u cijelosti ne obnovi. Dosta nam je lažnih obećanja. Nemamo više kome vjerovati, nećemo više čekati" – govori ogorčeni Miroslav Bebek iz ulice koja vodi starim dijelom Banje, jedne od triju ulica koje čekaju asfaltiranje.

Podsjećamo, nakon niza obećanja koja nisu ispunjena, načelnik je krajem prošle godine ponovno obećao asfaltiranje početkom proljeća a kao krivca neispunjenog obećanja naveo je izvođača radova s kojim je raskinut ugovor. I nakon još jednog obećanja, rečeno opet nije učinjeno, zatim je stiglo još jedno obećanje - načelnik je obećao konačno asfaltiranje koje se trebalo desiti početkom petog mjeseca ali i dalje "sve je isto ko i lani".

"Načelnik nas je prevario kao i svi ostali, od asfaltiranja nema ništa. Doći će opet za sljedeće izbore i opet obećati taj isti asfalt, a nemamo se kome obratiti za pomoć." – kaže pesimistični Franjo Bebek, dok mu uvijek optimistični susjed Ivan Bebek dodaje: "Dobro je, rade nešto, bit će asfalta, ove godine su došli nadležni i išarali zid susjeda Pave Rašića crvenom bojom, da se zna da su bili, vjerujem da će dogodine opet doći i taj isti zid išarati drugom bojom, da bude barem malo šarenila u ovom moru sivila".

A da u svojoj borbi za asfalt nisu sami, uvjerili su se kad su k njima došli i ostali mještani Šipovače koji ne žive u ovoj ulici, te im pružili podršku u njihovoj borbi. Jedan od njih, Goran Bebek je izjavio: "Ljudi su prepušteni sami sebi, a političari ih se sjete samo kada dođe vrijeme izbora. Vlast ne mari za običnog čovjeka, nego je samoj sebi svrha, iako bi trebala biti servis građanima. U potpunosti podržavam svoje susjede u njihovoj borbi, jer, ne mogu biti sretan ako je moj susjed nesretan".

Ogorčeni i razočarani žitelji ovih ulica su izjavili da neće odustati od svog jedinog zahtjeva – zahtjeva da imaju životne uvjete kakvi priliče današnjem vremenu. Ne isključuju mogućnost ni organiziranja prosvjeda i blokiranja prometa po uzoru na Mladež Šipovače.

Vožnja betonskom cestom kroz Šipovaču je prava pustolovina kakve se nebi posramio ni legendarni Zietlow, vožnja makadamom je "pokora" za Šipovčane, još samo nedostaje asfaltna cesta pa da dosjetljivi Šipovčani izmisle neku novu sportsku disciplinu, npr. auto-triatlon. Tko zna, možda jednog dana i bude tako.

Šipovača portal

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari